Mehmet Topal'dan Fenerbahçe'ye hayat öpücüğü

Spor Toto Süper Lig'in 23. hafta mücadelesinde ligde üst üste yaşadığı kayıplarla zirve yarışından uzaklaşan Fenerbahçe, konuk ettiği Osmanlıspor'u Mehmet Topal'ın uzatma dakikalarında attığı golle 1-0 mağlup etti.

Yayınlanma: 05.03.2017 - 18:05
Abone Ol google-news


Fenerbahçe, Süper Lig'de tam 4 hafta sonra galibiyet aldı. Fenerbahçe bu sonuçla puanını 41'e yükseltirken Osmanlıspor Pinto maçın bitiş düdüğünün ardından ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü.


GİZLİ GOLCÜ MEHMET TOPAL

Ligin ikinci yarısında gol yollarında çok etkisiz kalan Fenerbahhçe’de takımın gol yükünü Mehmet Topal çekiyor. Osmanlıspor ağlarını havalandıran orta saha oyuncusu, ikinci yarıda atılan 7 golün 3’ünü kaydetti. Ligin ilk yarısında oynadığı 16 maçta 34 gol atan Fenerbahçe, ikinci yarıda ise hücumda bekleneni veremedi ve 7 mücadelede sadece 7 gol atabildi. Golcülerin suskun kaldığı sarı-lacivertlilerde gol yükünü çeken isim ise Mehmet Topal oldu. Adanaspor, Kayserispor ve son olarak da Osmanlıspor ağlarını havalandıran Mehmet Topal, ligin ikinci yarısında adeta takımın gizli golcüsü oldu. 

Stat: Ülker
Hakemler: Alper Ulusoy, Mustafa Emre Eyisoy , Volkan Narinç
Fenerbahçe: Fabiano, Şener, Kjaer (Sow dk. 73 ), Skrtel, Hasan Ali , Lens , Ozan (Volkan Şen dk. 46 ), Mehmet Topal, Souza , Alper Potuk , Fernandao (Van Persie dk. 73 )Y
Osmanlıspor: Karcemarkas, Vrsjacevic (Koray dk. 66), Numan, Prochazka , Pinto, Moreira , Musa , Adam Maher, Regattin (Webo dk. 80), N'diaye, Bifouma (Erdal dk. 90)
Gol: Mehmet Topal (dk. 90+2) (Fenerbahçe)
Kırmızı Kart: Pinto (Maç bitimi) (Osmanlıspor)
Sarı kartlar: Souza, Lens, Hasan Ali (Fenerbahçe), Koray, Maher (Osmanlıspor)

LENS'E BAŞSAĞLIĞI

Babasını kaybeden ve dün Hollanda’ya cenaze için gidip, akşam da dönerek takımın kampına katılan Jeremain Lens’e hem kendi takım arkadaşları hem de Osmanlıspor başsağlığında bulundu.
Babasının vefat haberini alır almaz apar topar izin alan ve cenaze nedeniyle dün Hollanda’ya giden Fenerbahçe’nin yıldız futbolcusu Jeremain Lens, aynı gün Türkiye’ye geri dönerek takım kampına katılmıştı. Osmanlıspor ile oynanan karşılaşmaya ilk 11’de başlayan yıldız futbolcuyu takım arkadaşları ve Ankara ekibinin oyuncuları unutmadı. Fenerbahçeli futbolcular, ısınmak için sahaya çıktıklarında üzerinde ‘Huzur içinde uyu Ricardo Lens’ yazılı eşofmanları giydi. Osmanlıspor da seremoniye ‘Başın sağ olsun Jeremain Lens’ yazılı pankartla çıktı.

 

GOLE İTİRAZ, KIRMIZI KART GETİRDİ

Osmanlısporlu futbolcular Mehmet Topal'ın golünde hakem Alper Ulusoy'a yoğun itirazda bulundu.
Mehmet'in golden önce topu elle kontrol ettiğini savunan başkent temsilcisinin futbolcularının itirazı sonucu değiştirmedi. Maçtan sonra da itirazlar devam etti. Mücadelede sarı kart gören Osmanlısporlu futbolcu Koray Altınay, hakeme tepkisini bitiş düdüğünden sonra da sürdürdü. Bunun üzerine maç sonu ikinci sarı kartını gören Koray, kırmızı kartla cezalandırıldı.

İKİ İSİM CEZALI DURUMDA

Fenerbahçeli futbolcular Josef de Souza ve Hasan Ali Kaldırım, sarı kart cezalısı durumuna düştü.
Bu sezon 4. kez sarı kart gören De Souza ve Hasan Ali, gelecek hafta Aytemiz Alanyaspor deplasmanında forma giyemeyecek.

KJAER SAKATLANDI

Fenerbahçe'nin Danimarkalı stoperi Simon Kjaer sakatlandı.Karşılaşmanın son bölümünde sağ arka adalesini tutan Kjaer, 73. dakikada yerini Moussa Sow'a bıraktı.Kjaer'in sakatlanmasıyla Fenerbahçe'de stopere Mehmet Topal geçti.

FERNANDAO LİGDE 3 MAÇ SONRA 11'DE

Kayserispor ile oynanan kupa maçında rakip fileleri 2 kez havalandırmayı başaran Fernandao, ligde 3 maç aradan sonra ilk 11’de sahaya çıktı. Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Kayserispor’u deplasmanda 3-0 mağlup eden Fenerbahçe’de 2 gol atan Fernandao, Teknik Direktör Dick Advocaat tarafından Osmanlıspor maçında da ilk 11’e alındı. Ligde son olarak Kayserispor deplasmanında oynanan ve Fenerbahçe’nin 4-1 kaybettiği karşılaşmada ilk 11’de sahaya çıkan Brezilyalı futbolcu, bu maçların ardından formayı Moussa Sow’a kaptırmıştı. Bursaspor, Kasımpaşa ve Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmalarda sarı-lacivertli takımın gol silahı olarak Sow sahaya çıkarken, kupa maçında gösterdiği performans sonrasında Advocaat kadroda rotasyona gitti ve Fernandao’yu Osmanlıspor karşısında ilk 11’de oynattı.

ADVOCAAT KAZANAN KADROYU DEĞİŞTİRMEDİ

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final ilk maçında Kayserispor’u deplasmanda 3-0 yenen Fenerbahçe, Osmanlıspor mücadelesine de aynı kadroyla çıktı.

Kayserispor deplasmanında 3 gol atarak Ziraat Türkiye Kupası’nda turu geçmek için büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe, Osmanlıspor karşısına da aynı kadroyla çıktı. Lig maçlarında sol bekte İsmail Köybaşı’nı, forvette de Moussa Sow’u oynatan Dick Advocaat, bu iki futbolcunun Kayseri’deki performansları sonrasında kadroyu değiştirmedi. Moussa Sow ve İsmail Köybaşı, Osmanlıspor karşısında yedek soyundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler