Mancini: 'Önemli bir galibiyet aldık'

Galatasaray Teknik Direktörü Roberto Mancini, Trabzonspor karşısında çok önemli bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Yayınlanma: 11.05.2014 - 22:53
Abone Ol google-news

Mancini, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, karşılaşmanın geneline bakıldığında 3 puanı hak eden bir Galatasaray'ın olduğunu belirterek "İlk yarı biraz durgun oynadık. Bunun kupa finali nedeniyle yorgunluktan kaynaklandığını düşünüyorum. İkinci yarı takım toparlandı. Trabzonspor gibi iyi bir takımı özellikle içeride 4-1 yenmek kolay değil. O yüzden takımı tebrik ediyorum. Önemli bir galibiyet aldık" dedi.

Karşılaşmada 2 gol atan Sneijder'in performansı nedeniyle mutlu olduğunu ifade eden Mancini, "Bence Avrupanın en iyi orta saha oyuncularından biri. Sadece Juventus, Eskişehirspor veya bugün için değil her maçta iyi oynayan performans gösteren 10 gol üzerine çıkan Wesley var. O yüzden gösterdiği performanstan çok mutluyum" diye konuştu.

Bir gazetecinin Fenerbahçeli oyuncuların Kardemir Karabükspor maçında sahada "Şampiyon Fenerbahçe" yazılı kağıdı elden ele dolaştırmasını nasıl karşıladınız" yönündeki soru üzerine, Mancini, "Söyleyeceğim, Fenerbahçe'yi tekrar tebrik etmek. Kazandıkları maç için Fenerbahçe'yi tebrik ederim" yanıtını verdi.

"Bunu espiri mi yoksa hakaret mi olarak gördünüz" şeklindeki başka soru üzerine de Mancini, "Fenerbahçe'nin maçını seyretmedim. Ben kesinlikle saygı duyuyorum. Benim için önemli değil. Benim için burada en önemli şey Trabzonspor'u yenmekti. Ondan dolayı da mutluyum" ifadesini kullandı.

Semih'in sağ bek olarak gösterdiği performanstan memnun olduğunu anlatan Mancini, "Sadece Semih'ten değil, Gençlerbiriliği maçının ikinci yarısı ve kupa finaline bakıldığında dörtlü defansın gösterdiği performanstan memnum. Beşiktaş ve Fenerbahçe'den 18-19 maç fazla oynayan Galatasaray var. Devamlı aynı takımla oynamak mümkün olmuyor. Elinizdeki bütün oyuncuları efektif kullanmanız gerekiyor" diye konuştu.

Mancini, İngiltere'de şampiyon olan eski takımı Machester Ctiy'i de tebrik ederek "İngiltere'de şampiyon olmak kolay değil, İngiltere'deki en iyi takım olduklarını düşünüyorum" dedi.



-Trabzonspor cephesi-

Trabzonspor Teknik Direktörü Cemil Canalioğlu ise kazanmak için çıktıkları müsabakayı kaybettiklerini dile getirerek şunları söyledi;

"Ama hedeflerimizi kaybetmeyeceğiz. Heyecanımız son haftaya taşındı. Böyle maçlar sonrası konuşmak zor. Üzgünüz, mazeretlere sığınmak istemiyoruz. Son hafta kazanarak rakibimizin mağlubiyetini bekleyeceğiz. Bugün kazanıp kendi göbeğimizi kendimiz kesmek isterdik olmadı. Pozisyon buldunuz mu böyle maçlarda yapmanız lazım. Yapamayınca olmuyor, üzgünüz."

-Hami Mandıralı-

Trabzonspor Teknik Sorumlusu Hami Mandıralı da şansız bir maç oynadıklarını vurgulayarak "4 pozisyon vermeden 4 gol yedik. Bizim de pozisyonlarımız var. Bunları değerlendiremedik. Sonuçta yapacak, söyleyecek bir şey yok. Antalya'yı son hafta yenmek istiyoruz. Son maçımızı galibiyetle kapatıp Avrupa'ya gitmek istiyoruz" diye konuştu.

Sneijder: 'Hayati bir maçı kazandık'

Galatasaray'ın Trabzonspor'u 4-1 yendiği karşılaşmada takımının iki golünü atan Hollandalı oyuncu Wesley Snejider, kazanmaları gereken hayati bir maçı en güzel şekilde kazandıklarını söyledi.

Sneijder, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, Trabzonspor karşısında galip gelmelerine rağmen henüz hiçbir şeyin bitmediğini ifade ederek, "Buraya gelirken ne kadar zor bir maç olacağını biliyorduk. Kazanmamız gereken hayati bir maçtı ve bunu da en güzel şekilde yaptık. Kupa maçında söylemiştim, daha her şey bitmedi. Önümüzde bir hafta daha var, onu da kazanıp en önemli hedeflerimizden biri olan Şampiyonlar Ligi'ne direkt gitmek istiyoruz" dedi.

Hollanda basınına yaptığı iddia edilen, "Trabzonspor'un maçının seyircisiz, kadın ve çocuk taraftarlara oynanacak olması iyi. En azından Kuyt gibi soyunma odasında kalmayacağız" şeklindeki röportaja ilişkin de Sneijder, "Bu ilk defa yaşanan bir olay değil. Daha önce de Hollanda basınına verdiğim demeçler burada çarpıtıldı. Bu sadece Kuyt ile benim aramdaki bir şaka. Ama bunlara alıştım artık çünkü daha önce verdiğim demeçlerde de hep bu tür çarpıtmalar oldu" ifadelerini kullandı.

Sneijder, takımda Selçuk İnan ile arasında bir problem çıktığı yönündeki haberlere ilişkin de "Öncelikle çıkan dedikodular çok saçma ve gereksiz. Nereden çıktıkları da çok belli. O yüzden bu dedikodular hakkında konuşmaya gerek yok" dedi.

Transfer sezonu açıldığı zaman otomatikman teklifler geleceğini dile getiren Sneijder, "Ancak ben burada olmaktan çok mutluyum. Uzun yıllar burada hizmet etmek istiyorum" dedi.

- Selçuk İnan: "Elimizden gelen mücadeleyi gösterdik"

Galatasaraylı futbolcu Selçuk İnan, kazanmaları gereken bir maçtan 3 puan aldıklarını vurgulayarak, "Bugün ne olursa olsun kazanmamız gereken bir maçtı. Ligi ikinci bitirdiğimiz takdirde Şampiyonlar Ligi'ne direkt gideceğiz. Elimizden gelen mücadeleyi gösterdik. Gollü kazanmak da güzel oldu. Ama henüz her şey bitmedi, son maçı da kazanarak Şampiyonlar Ligi'ne gitmek istiyoruz" dedi.

Selçuk, "Fenerbahçe'nin sahada 'Şampiyon Fenerbahçe' yazılı kağıdı elden ele dolaştırmasına ne diyeceksiniz?" şeklindeki soruya şöyle yanıt verdi:

"Bu tür konulara girmememiz gerekiyor futbolcular olarak. Ama madem yorum istiyorsunuz ben de yapayım. Belki biz kendi aramızda böyle yorumlar yapabiliriz ama işin içinde hocalar varsa böyle bir duruma futbolcular girmemeli. Buna dikkat edilse daha iyi olabilirdi. Onlar yapmış oldukları şeyi muhakkak ki kendilerine yakıştırmışlar ki yapmışlardır. Eğer mutlaka bir şaka, ironi yapacaklarsa kendi aralarında bir şey yapmaları gerekirdi."

Selçuk, transfer söylentileriyle ilgili olarak ise "Benim Galatasaray'da kimseyle bir sorunum yok. Galatasaray'ın oyuncusuyum ve 3 sene önce buraya kendim istediğim için geldim. Burada uzun yıllar kalmak istiyorum. Bu formaya layık olmaya çalışıyorum. Bundan sonra da elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağım" dedi.

- Trabzonsporlu oyuncuların açıklamaları

Trabzonspor'un tek golünü penaltıdan atan Adrian ise önemli bir maçı kaybettikleri için üzgün olduklarını belirterek, "Uzun süredir bulunduğumuz 4. sıradaki yerimizi kaybettik. Galatasaray bizden tecrübeliydi. Biz bulduğumuz pozisyonları değerlendiremedik ama onlar attı. Attıkları iki çok güzel frikik golü maçı kopardı. Başımızı öne eğmeyeceğiz. O maçı kazanıp, Karabükspor'un yenmesini bekleyeceğiz. Tolunay hoca o maçta umarım bize yardım eder" ifadelerini kullandı.

Yusuf Erdoğan ise iyi hazırlandıkları maça iyi başladıklarını dile getirerek, "Pozisyonlar bulduk ama değerlendiremedik. Galatasaray pozisyonları değerlendirdi. Bu maçın hakkı böyle olmamalıydı. Usta ayaklarıyla golleri buldular ve galip geldiler. Farklı bir skor ama maç dengedeydi. Haftaya Antalya'da galip gelerek ligi bitirmek istiyoruz" dedi.

Yusuf, karşılaşmanın ikinci yarısının başında kaçırdığı golün maçın kırılma anı olduğunu da sözlerine ekledi.



Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler