Önder Özen: 'Sezer transferinden pişmanım'

Spor Toto Süper Lig takımlarından Beşiktaş'ın futbol direktörü Önder Özen, BJK TV'de çok özel açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 22.05.2014 - 23:27
Abone Ol google-news

Hugo Almeida ve Manuel Fernandes hakkında itiraflarda bulunan Özen, genç oyunculardan biriyle yaşadığı ilginç bir anısını da izleyenlerle paylaştı.

Özen ayrıca Michael Eneramo, Sezer Öztürk ve Serdar Kurtuluş transferlerinden dolayı pişman olduğunu da dile getirdi.

İşte Özen'in açıklamalarından satır başları;

"Oyuncularla yaptığım toplantıda şu uyarıları çok sert yaptım. Bir futbolcunun kız arkadaşı olabilir. Birkaç tane kız arkadaşı olabilir. Ne yaşadığınız beni ilgilendirmez ama bu takımın maç zamanı var, antrenman zamanı var. Siz bunlara uyduğunuz sürece benim için ne yaptığınızın önemi yok. Bu kurala uyanlar uydu. Uymayanlar cezalandırıldı. Bu anlatımım yeterli olduğunu düşünüyorum. Doğru şekilde anlattıysam karşımdakiler anlar diye düşünüyorum. Bu insanlara kelepçe takamayız, boynuna GPS takamayız. Ancak bu oyuncuların çıktıkları zamanlarda özellikle genç oyuncuları görüntülü telefonlarda ararım. "

"Bir akşam genç bir oyuncuyu aradım. Napıyosun evlat dedim. Hocam annemle oturuyorum dedi. Ver bakalım annene dedim kem küm etti. Versene dedim hocam annem uyudu dedi. Sonra görüntülü aramaya başladım. Ortaya çıktı ki evde değil. Bunu bir çare olarak yaptım. Doğru veya değil ama yaptım."

"Başkan bana Fernandes'i satalım demedi. Ben hiçbir zaman böyle bir şey duymadım. Fernandes'i keşke satsaydık dedi ama keşke beni dinleyip satsaydık demedi. Bu doğru değil. Ben de zaman zaman Keşke Almeida'yı satsaydık dedim."

"A PLANIMIZ ALMEIDA DEĞİL"

"Yeni sezonda Almeida'nın yerine gelecek oyuncular Almeida'yı aratmayacaktır. Almeida'nın sözleşmesi bitti ve daha yenilenmedi. A planımız Almeida değil."

"Beşiktaş bir kaç yıl şampiyonluğa oynamayacağım dese bu bir çok şeyin başlangıcı olur. Şampiyonluk büyük bir baskı yaratıyor. Stadınız yok ama şampiyonluğa oynuyorsunuz. Bu zor bir durum ama Beşiktaş gibi 111 yıllık bir camiada bunu söylemek kolay değil."

"11 milyon avroya 5 oyuncu alıp almamamız durumdan duruma değişebilir. 5 önemli oyuncudan Cenk Tosun alındı. 3'ü yabancı olmak üzere 4 oyuncu daha alınacak. Cenk Tosun'un kontratında 1milyon 200 bin avro yazıyor. Takımda ortalama A milli takıma çağırılan oyuncuların ücretleri budur. Aşağı yukaru biz de Cenk'e bu ücreti verdik."

"NEDEN BURADAYIM DİYE..."

"Tabii ki neden buradayım diye düşündüm. Bazen işler kötü gittiğinde yaptığı işin muhasebesini yapar. Zaman zaman dalgalanmalar yaşayabilir. Benim de böyle zamanlarım olmuştur."

"Transferleri başkanın ben yapacağım demesinin altında şu var: Ben başkana ve yöneticilere transfer görüşmelerinde bir yöneticinin ve bir avukatın bulunması gerektiğini söyledim. Başkanın da anlatmaya çalıştığı konu budur. Ben bu sezon üzerinde durduğumuz oyuncular hakkında raporları başkana gönderdim. 4 pozisyon için A-B-C-D planlarımız mevcuttur. Sayın başkanın yurtiçi ve yurtdışı kontaklarını da kullanarak bize yardım etmek istiyor. Bu da oldukça mantıklı bir durum. Ben pazarlık kısmında bulunmak istemiyorum. Bunu başkan da biliyor."

"Eğer transfer süreci olumlu gitmişse ben gi,der oyuncuyla görüşürüm. Nasıl bir takımımız olduğunu, nasıl oynadığınıi stadımızı, takım arkadaşlarını, hocayı anlatan bir konuşma yaparım. Sonrasında görüşmeler başlar. Bu adımdan sonra kulübün profesyonelleri görüşmelere başlar. Bütçe konusunda üst sınır verilebilir ama ben şu zamana kadar hiçbir zaman transferin pazarlık kısmında bulunmadım."

"ÖMER'İN ÖZELEŞTİRİ YAPMASI GEREKİRDİ"

"Ömer Şişmanoğlu'yla ilgili yapılan tespitlere katılıyorum. Ligde 650 dakikada 8 gol atmıştı. Ömer, Beşiktaş'ın rahat bir hamle oyuncusu olması inancım vardı. Etrafına ümit veren bir santrfor olmasını istedim. Kafamdaki planlamada Ömer hep yedek kulübesinden çıkan bir oyuncu olarak kaldı. Hamle oyuncusu olarak aldığımız bir oyuncuydu. Girdiği maçların skorlarını değiştirdi. 5 kez oyuna girdi 3 kez gol attı. Oyuncu bu vasfını bizlere gösterdi. Ömer daha fazla kullanılabilirdi ancak Ömer'in de kendine bir özeleştiri yapması gerekirdi. Gol attığı maçların ardından kadroya girebilir miyim diye düşünecek elbette ama havlu atma şansınız yoktur. Oyuncular zaman zaman haksızlığa uğradığını düşünür ama sabırla beklemeyi bilmeli ve hayatındaki düzeni devam ettirmeliydi. Akşam 12'de yatmayı düşünebilmeliydi."

"Mustafa Pektemek'e formayı verirseniz sonuna kadar mücadele edeceği garantidir. Formasını son ana kadar kullanabilir. Ben sonuna kadar güveniyorum. Daha fazla kullanılmalıydı."

"Kerim Frei, yatırım yaptığımız bir oyuncu, daha fazla geliştirmesi gereken yönleri var. Kafasında kale var her zaman ama daha fazla çizgiye oynaması gerek. Gelen raporlar da bu yönde. Sezer, Serdar ve Eneramo transferlerinin yanlış olduğunu itiraf edebilirim."

"21 YAŞINDAKİ OYUNCUYA NEDEN?"

"Pedro Franco kadro için 18 hafta bekledi. Trabzonspor'da sakatlıkların olmasıyla Pedro Franco tercih edilmeye başlandı. Daha fazla tercih edilmesini ben Bilic'e sordum. 35 yaşındaki Escude'ye haftalarca görev vermişiz ve 21 yaşındaki oyuncuya neden görev vermedik diye sordum."

"İlk 4 hafta kazanan bir takım olduğumuz için hoca bu takıma güvendi ve değiştirmedi. Bu 11 ciddi bir kredi kazandı hocanın kafasında. Bunun başka açıklaması olamaz. Ama ben bir taraftan da Bilic'e saygı duyulması gerektiğini düşünüyorum. Premier Lig'de kolay oynanmıyor. Fikirlerine saygı duymamız gerek"

"Ben saygı duydum ve kendisine kadro yazıp vermedim. Bunu yapsam bu konuştuğum şeyleri hocaya yazıp verirdim. Bunları konuştuğumuz zamanlar da oldu. Tartıştık bu konular üzerinde ancak her zaman aynı fikirde olamayabilirsiniz. Slaven Bilic benim dostum ama aynı sikirde olmadığımız çok fazla konu olabilir."

TAKIMDA KAVGALARI BEN SONLANDIRDIM

"Takımda kavgaları ben sonlandırdım. Split'le hazırlık maçı yapmıştık. Ben Karadağ - Almanya hazırlık maçını izlemek için maça gittim. Almanya'nın kadrosunda gurbetçi oyuncularımız var. Bu maç için Almanya'ya geçecekken telefon geldi. Ben kaptan olarak Toraman'ı aradım. Kendisine şu talimatı verdim"

"Tesiste kim var kim yok uyandıracaksın. Herkesi toplantı odasına toplayıp bu olayın dışarı çıkmayacağını kesinkes söyledim. Sezerle de konuştum. Toplantıya girdiler ve çıktılar. Bu kavgalar her kulüpte olur ve ortadan kaldırılır. Bu arada Ahmet Kavalcı'ya mesaj attım ve böyle böyle olmuş bilgin olsun dedim. Kavalcı beni sabah aradı ve kendisinin havaalanında oyuncuları topladığını ve tatlıya bağladığını söyledi"

"Ben de Ahmet abiye olayın devamını anlattım ve verdiğim talimatı da anlattım. O da şaşırdı ve iyi olmuş kapandıysa dedi. Sonradan beni Bilic aradı, 3. kavgayı bana bildirmek için... Bu kavga üçüncü kez gerçekleştiğini, buna bir çare bulunması gerektiğini, bu iki oyuncunun ayrılmadığını ve antrenmana çıkmalarını istemediği söyledi."

"SERDAR VE DANY..."

"Ben de tesisteki arkadaşları aradım ve bu oyunculara izin verildiğini söyledim. İstanbul'a döndükten sonra tesisteki herkesten konuyla ilgili rapos alıp imzalattım. Ben de kendi raporumu aldım ve hepsini yönetim kuruluna ilettim. Oy birliğiyle karar alındı ve süresiz kadro dışıbırakıldılar.

"Serdar ve Dany'nin beklentilerin altında kaldığını söyleyebilirim. Özellikle Serdar'ın Anadolu'da piştiğini ve daha faydalı olacağını düşündük ancak performansı oldukça dalgalı oldu. Bunu itiraf ediyorum."

"Dany konusunda da ben haksız çıktım. Bu transfer olduğunda ben ne kadar küfür yiyeceğimi biliyordum. Bunu bile bile bu kararı aldım. Transfer açıklandıktan sonra kapıdaki arkadaşların bile bana bakışı değişti. Bu konuda sorumluluk bana aittir. O gün de böyle dedim bugün de böyle diyorum. Dany transferinin sorumluğunu her zaman üzerime aldım. Yeterince küfür yediğimi düşünüyorum. Bu konudaki tepkilerin sahibi benim. Ama bu konuda bir keşkem yok." (Sporx)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler