UEFA'dan Fenerbahçe'ye yeni soruşturma iddiası

UEFA, Trabzonspor Kulübü Hukuk Kurulu'nun şike sürecinin ardından yaptığı girişim ve şikayetler sonucu, bugün Fenerbahçe Kulübü hakkında yeni bir disiplin soruşturması açtığini iddia edildi.

Yayınlanma: 30.05.2014 - 17:20
Abone Ol google-news

Türkiye Futbol Federasyonu ve Trabzonspor Kulübü'ne de bir yazı gönderen UEFA, yeni soruşturmayla ilgili olarak 17 Temmuz 2014 tarihinde bir karar verileceğini vurguladı.

DHA'nın servis ettiği habere göre; Trabzonspor Hukuk Kurulu adına konuyla ilgili bir açıklama yapan Avukat Hakan Orhan, UEFA’nın bu hamlesinin şikeden doğrudan etkilenen taraf olan Trabzonspor adına çok olumlu bir gelişme olduğunu belirtti, "Şike dosyası gereken cezalar verilmeden asla kapanmayacak. Trabzonspor Kulübü'nün haklarını sonuna kadar savunacağız" dedi.

TRABZONSPOR'DAN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ!

Trabzonspor, resmi sitesi üzerinden, Fenerbahçe'ye soruşturma açıldığını yaptığı açıklama ile duyurdu. Bordo-mavili kulüp, 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA'ya başvurduklarını ve açılan soruşturma doğrultusunda, 17 Mayıs 2014 tarihinde UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu'nun yapacağı toplantıda karar verileceğini belirtti.

İŞTE TRABZON'UN AÇIKLAMASI...

"Trabzonspor Kulübü, tarihi misyonu gereği, kurulduğu günden beri futbolda adalet mücadelesi vermektedir.

Bu doğrultuda; Kulübümüz, 2010-2011 sezonunda Türkiye liginde gerçekleşen şike eylemleri hakkında, son olarak 9 Mayıs 2014 tarihinde UEFA ve FIFA’ya başvuruda bulunmuştur.

UEFA’nın bugün Kulübümüze bilgi amacıyla ilettiği yazıda; soruşturma başlatıldığı, UEFA Kontrol ve Disiplin Kurulu’nun 17.07.2014 tarihli toplantısında konu hakkında karar verileceği ifade edilmiştir. Bir örneği de Türkiye Futbol Federasyonu’na gönderilen yazı; “doğrudan etkilenen taraf” sıfatıyla Fenerbahçe SK’ya hitaben yazılmıştır.

Tekrar hatırlatmak isteriz ki, talebimiz, şike yapılan 2010-2011 sezonuna ilişkin olarak ulusal ligimizde gerekli disiplin yaptırımlarının uygulanması ve Trabzonspor’un hakkının teslim edilmesidir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

FENERBAHÇE'DEN AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan gelişmelerin ardından Fenerbahçe, resmi internet sitesinden şu açıklamayı yayınladı:

Kulübümüz hakkında, UEFA nezdinde disiplin soruşturması açıldığına ve UEFA Disiplin Müfettişi tarafından kulübümüzden savunma talebinde bulunulduğuna dair haber ve yayınlar üzerine iş bu açıklamayı yapma zarureti hasıl olmuştur.

Öncelikle belirtmek isteriz ki; UEFA'nın uyguladığı prosedür; UEFA'ya yapılan her tür şikayet için uygulanmakta olan rutin işleyiş ve prosedürden farklı olmayıp Trabzonspor'un şikayeti üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilen evraktan ibarettir.

Bununla birlikte büyük bir infialle kamuoyuna servis edilen bu şikayet üzerine Kulübümüzden herhangi bir savunma talebinde bulunulmadığı gibi bu şikayetin ciddiyeti (!) ile orantılı olarak dosya herhangi bir UEFA disiplin müfettişine dahi sevk edilmemiştir.

Doğru ve gerçeği yansıtmayan bilgilerle yaratılmaya çalışılan hezeyanın nedeni, aslında tüm kamuoyunun malumudur…

Amaçlanan: "Trabzonspor Kulübü'nün, hukuken subuta eren 'teşvik eylemleri' ve bu eylemlerin gerçekleştiğine dair ortaya çıkan kesin deliller tahtında Kulübümüzün gerek UEFA gerekse Türk Ceza Yasaları uyarınca yaptığı ve yapmakta olduğu başvuruların, kamuoyunda uyandıracağı etkiyi ortadan kaldırmak ve kamuoyunun dikkatini başka yöne çekmeye yönelik niteliksiz bir algı yönetimi girişimidir."

Sonuç olarak; adalet dağıtıcılarının sahte faturaları ile kulüplerinin kendileri tarafından soyulduğunu iddia edenlerin 'futbolda adalet havariliğine soyunmaları' bu mesnetsiz şikayet ve şikayetçilerin ciddiyetini, açıkça ortaya koymaktadır.

TRABZONSPOR BELGE YAYINLADI

Trabzonspor ise yaşanan açıklama trafiğinin ardından konuyla ilgili gördüğü belgeyi resmi internet sitesinden duyurdu ve şu açıklamayı yaptı:

Şike yaptığı kesinleşen suç örgütünün; iş dünyası ve medyadaki etkinliğini kullanarak gerçeği çarpıtma girişimleri 3 Temmuz 2011’den beri dikkatle takip edilmektedir.

UEFA’dan gelen bildirimin muhatabı olmadığını iddia edenlere cevaben, yazının başlangıcında “Doğrudan etkilenen taraf: Fenerbahçe SK” yazıldığını belirtmek isteriz.

3 sayfalık bildirimin ilk sayfasının orijinal metnini ve tercümesini kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

Trabzonspor Kulübü

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler