Alex: 'Kadıköy'de oynayamamak içimi acıttı'

Ntvspor'da %100 Futbol programına konuk olan Alex, Fenerbahçe’den problemli bir şekilde ayrılmasına rağmen kimseye kırgın olmadığını, ayrılığın Aykut Kocaman ile aralarındaki iletişim eksikliği nedeniyle yaşadığını belirtti.

Yayınlanma: 08.06.2014 - 22:39
Abone Ol google-news

Fenerbahçe’nin efsane kaptanı Alex de Souza, %100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay’ın sorularını yanıtladı.

Fenerbahçe’den problemli bir şekilde ayrılmasına rağmen kimseye kırgın olmadığını vurgulayan Alex, Aykut Kocaman ile aralarındaki iletişim eksikliği yüzünden ayrılık yaşandığını belirtti.

"FENERBAHÇE’Yİ ANLATMAK İÇİN KELİME BULMAKTA ZORLANABİLİRİM"

Fenerbahçe’nin kendisine ne ifade ettiği sorusuna Alex, “Aslında ‘Fenerbahçe senin için ne ifade ediyor’ Sorusunun cevabı benim için büyük zorluklar içeriyor. kelime bulmakta zorlanıyorum. 20 senelik futbol yaşantımı yakında sonlandıracağımı ve bunun 8.5 senesinin burada geçtiğini düşünecek olursak, kelime bulmak çok zor. Şu anda Fenerbahçe benim için başarılı olmasını istediğim ve kendimi bir parçası olarak hissettiğim bir kulüp. Ama genelde ne ifade ettiğini sorarsanız kelimeler bulmakta zorlanabilirim” diyerek yanıt verdi.

"KİMSEYE KIRGIN DEĞİLİM"

Fenerbahçe’de herhangi birine kırgınlığın var mı? Sorusunu Alex, “Kimseye kırgınlığım yok. Mesela Aykut Kocaman’ı benim hiç desteklemediğimi düşünenler olabilir, ama hayır tam tersi. Umarım Kocaman en kısa zamanda hayallerine kavuşacağı bir takım bulur ve başarılı olur. İnsanların kafasında bu oluşmuş olabilir. Ama böyle bir şey yok. Belki benim hatam, belki onun hatası, belki ikimizin hatası, sonuçta bir sorunu biz çözemedik ve bir kopma yaşandı” şeklinde yanıtladı.

"İLETİŞİM EKSİKLİĞİ YÜZÜNDEN AYRILIK YAŞANDI"

Yaşanan ayrılık sürecinin iletişim eksikliğine bağlı olduğunu belirten Alex, “İnsanları bir arada tutan da koparan da iletişimleridir. Bizimk belki de Aykut Kocaman ile kuramadığımız şey iletişimdi. Baştan beri biraz kapalıydı sanki bizim iletişimimiz. Bu iletişimsizlikten sonra da ayrılıktı belki de yapılması gereken. Kocaman da benim gitmemi istedi, ben kabul etmedim. Başkana gittim o da sözleşmenin bitirilmesine karar verdi. Profesyonel hayatta olacak şeyler bunlar. İnsanlar birbirimizi sevmediğimizi düşünebilirler ama böyle değil. Umarım ikisi de problemlerini çözebilirler. Elbette problemler yaşardık zaman zaman, ama bunlar içimizde çözülebilecek problemlerdi. Umarım ki, gerek Aykut Kocaman, gerekse de Aziz Yıldırım hayatlarında istedikleri şeyleri başarabilirler. Bu programa çıkma sebeplerimden biridir bu. İki sene geçti nededeyse ve Brezilya’ya döndüğümden beri hayat devam ediyor. Ve bir de kitap yazmaya karar verdim. Bu kitapta benim özellikle burada Türkiye'deki kariyerimde yer etmiş, pay sahibi olmuş, beni tanıyan insanların yer almasını istedim. Marcus bir kaç kere geldi buraya hayatımda yer alan insanlarla konuşmak için. Emsal en zon geldiğimde, Ayku Kocaman kitapta yer almak isetmediğini söyledi. Aziz Yıldırım’ın ise sıkıntıları vardı. Ben de onu ne sıkmak istedim ne de sıkıntılarına sıkıntı katmak istedim. Ben saygı duyuyorum. Kimse bunu şikayet olarak algılamasın. Kitabımda bu iki insanın da bulunmasını isterdim, çünkü kariyerimdeki önemli iki insandı. Ama konuşmak istememelerini saygıyla karşılıyorum. Olay orada kapandı benim için” dedi.

"KADIKÖY’DE SON KEZ OYNAYAMAMAK İÇİMİ ACITTI"

Kadıköy’de son birkez oynamamış olmasının içini acıttığını ifade eden Brezilyalı futbolcu, “Az önce ne olmasını isterdin diye sormuştunuz. Kadıköy'de son bir kez oynayamamış olmak belki de içimi acıtan şeylerden biri. Kasımpaşa maçı benim son maçımmış, ama son maçım olduğunu bile bile oynayamamış olmak benim içimi acıtıyor” şeklinde konuştu.

Türkiye’de birçok insanın çocuğuna Alex ismini vermesinin hatırlatılması üzerine Alex, “Çok teşekkür ediyorum. Her ne kadar delilik olarak görsem de” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler