‘Ağabeylik yapacağız’

Birleşik Fenerbahçe Vakfı Onursal Başkanı Aziz Yılmaz’dan kongre yorumu.

Yayınlanma: 15.02.2018 - 20:30
Abone Ol google-news

Aziz Yıldırım mı, Ali Koç mu? F.Bahçe’de Mayıs ayında yapılacak kongreye 3.5 ay gibi bir süre olmasına karşın hem Yıldırım hem de Koç yoğun çalışma içerisinde. Aziz Yıldırım şu an önde görünüyor olsa da kongreler her sonuca gebedir. Son ana kadar hiçbir şey net belli olmaz. Galatasaray’daki kongre buna en canlı örnek. Kulislerde F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın daha önceden tartışmalar yaşadığı Akfen ve TAV’ın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın ile Aziz Yılmaz’la buzları erittiği konuşuluyor. Bir başka ilginç gelişme de Türk Futbol Vakfı’nın ödül gecesinde yaşandı. Daha önce Başkan Yıldırım’a rakip olan ve sert muhalefet eden F.Bahçeli eski futbolcu Engin Verel’in başkanı olduğu vakfın törenine Sarı - Lacivertli kulüpten katılım oldu. Yıldırım daha önce bu tür toplantı ve ödül törenlerine kimseyi göndermezken TVF’nin gecesinde Şekip Mosturoğlu yer aldı.

Yıldırım’ın 20. yılı

Aziz Yıldırım dün itibarıyla F.Bahçe başkanlığındaki 20. yılını tamamladı. (15 Şubat 1998’de yapılan kongrede rakibi Vefa Küçük’ten bir oy fazla alarak başkan seçilmişti) Yıldırım, kulübün resmi sitesindeki yazısında, “Bu 20 yılın yaşananlarına baktığımda, gece gündüz sadece F.Bahçe diyen o ilk günkü heyecanımın hiç eksilmeden hayatımda var olmasının en büyük sebebinin, F.Bahçeli olmanın hissettirdiği o muhteşem mücadele duygusu olduğunu görüyorum. Kalbinde F.Bahçe sevgisi olan herkesin çok iyi bildiği bu duygu, bizi en farklı düşündüğümüz noktalarda bile bir arada tutan, her daim her türlü zorluğa karşı tek yumruk olarak direnmemizi sağlayan duygudur. Yoktan var ettiğimiz tüm yenilikler, olmaz denileni oldurduğumuz tüm olaylar ve kuruluşumuzdan bu yana var olan değerlerimizin vazgeçilmezliği, hepimizin sarsılmaz ortak F.Bahçelilik karakteri, bu duygunun bize yaşattıklarıdır. F.Bahçe Spor Kulübü Başkanı olarak görev yaptığım 20 yılımın özeti bu duygudur. Bizler, milyonların bir araya gelerek, Sarı - Lacivert armada birleştiği kocaman bir aileyiz” ifadelerini kullandı.

‘Yıldırım’la görüşmedim’

Birleşik F.Bahçe Onursal Başkanı Aziz Yılmaz’a dün ulaştım. Yılmaz, geçmiş yıllarda o zamanki diğer gruplarla beraber kongrelerin belirleyicisi olmuştu. Bugün Yılmaz’ın ismi yeniden gündemde. Aziz Yılmaz’a öncelikli olarak Aziz Yıldırım’la aralarında görüşme olup olmadığını sordum. Yılmaz soruma “Hayır” yanıtını verdi. Sonra devam etti: “Hiçkimseyle görüşmem olmadı. Herkese aynı mesafedeyiz. Bizim her iki tarafa bir talebimiz yok. Biz ağabeylik yapacağız. Seçime uzun zaman var. Hafta sonu grubumuzla toplanarak stratejimizi belirleyeceğiz.”

Sekiz istifa

F.Bahçe’de tüm İstanbul bölge sorumluları, gece yarısı gönderdikleri bildiriyle istifa ettiklerini duyurdu. 8 isim başkanlık seçimi için Ali Koç’u desteklediklerini belirtti.

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yönetici Şekip Mosturoğlu tedavi gören Sarı-Lacivertli eski futbolculardan Alpaslan Eratlı’ya geçmiş olsun ziyaretinde bulundu. ‘Şampiyon biz olacağız’ Feghouli, rakiplere değil kendilerine odaklanmaları gerektiğini söyledi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler