İrfan Saraloğlu: Okan Buruk, aynı Zico

F.Bahçe’de 5 yılda 2 şampiyonluk yaşayan İrfan Saraloğlu ’e Cumhuriyet'e konuştu...

Yayınlanma: 06.03.2018 - 21:20
Abone Ol google-news

Eski Fenerbahçeli İrfan Saraloğlu, şimdi Okan Buruk’la Akhisar’ın başarısı için uğraş veriyor. F.Bahçe-Akhisar maçında Okan Buruk, cezalı olduğu için tribündeydi. Yerine Saraloğlu bu görevi üstlendi. 90 dakika boyunca takımını kenardan idare etti. Bazıları ‘kim bu adam?’ diye mırıldandı. Pek çok insan İrfan Saraloğlu’nu tanımaz. Maçtan bir gün sonra İrfan hocayla ilgili, ‘F.Bahçe’yi yıkan adam’ başlığı altında haber yaptım. İrfan Saraloğlu, uzun yıllar F.Bahçe’ye hizmet etmiştir. Önce Daum’la, sonra Brezilyalı teknik adam Zico’yla 100. yıl şampiyonluğu yaşamış birisi. 5 yıl içinde 2 mutlu son, üç ikincilik... Türk futbolu için kazanımdır İrfan Saraloğlu... Dün telefonla ulaştım Saraloğlu’na. Önce kendisini F.Bahçe karşısında kazanılmış haklı galibiyet için tebrik ettim. Ardından sıcak sohbete koyulduk...

‘Çeşme’de tanıştım’

“1997’de altyapıda göreve başladım. 14-16 ve PAF takımını çalıştırdım. 16 yaş altı koordinatörlüğü yaptım. Daum geldi, 2 yıl beraber olduk. Bir şampiyonluk gördüm. Denizli’de kaçan şampiyonluğu unutamam. Daum istifa etti, yeni teknik direktör gelene kadar 1 ay takımı ben çalıştırdım. Zico geldi. Tanıdığım en mükemmel insanlardan birisiydi. Bilgilerimizi aktardık, onun liderliğinde 100. yılda şampiyon olduk. Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finale çıktık. Zico gitti, Aragones takımın başına geçti. Ekibiyle çalışmak isteyince altyapıya döndüm. Sonra yeniden Daum geldi, bir kez daha şampiyonluğu kaçırdık, Daum gönderildi, Aykut hoca takımın başına geçti, altyapıya bir kez daha döndüm.” “F.Bahçe’den ayrıldıktan sonra Çeşme’de dinlenmeye çekildim. Bir yemekte Okan’la tanıştım. Harika bir insan. Enerji dolu, diyalogları mükemmel, personele kadar saygı duyan biri. Ben Okan’ı Zico’ya benzetiyorum. Çok önemli futbol adamı olacağını gösteriyor. Adından sıkça söz ettirecek. İşine aşırı saygısı var. İyi ekip olduk. Ekibin lideri Okan, bizler Okan’ın destekçileriyiz.”

‘Çok heyecanlandım’

“F.Bahçe’de uzun yıllar kaldım. Bugün Akhisar’dayım. Saha kenarında Okan’ın sorumluluğunu taşıyordum, rakibin F.Bahçe olması beni heyecanlandırdı. Oyundan keyif aldım; yenmek güzel, bir o kadar da buruktu...”

‘Türkler iyi seçim ama’

“Türk hocalar doğru seçim. Ancak yöneticilere ‘Bizi doğru seçin’ diyorum. Uygunsak seçsinler. Uygun değilsek almasınlar. Bilgi, beceri konusunda eksiğimiz yok. Günü kurtarmak isteyen yöneticiler var. İki ileri, bir geri gidildiğinde hemen kolayı seçip antrenör kıyımına yöneliyorlar.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler