Cenk Tosun'un yeri dolmadı

Beşiktaş'ta Alvaro Negredo - Vagner Love ikilisi Süper Lig’in ikinci yarısında sadece 5 gol atarken, Everton’a giden Cenk Tosun 12 maçta aynı sayıda gol kaydetti .

Yayınlanma: 03.05.2018 - 08:06
Abone Ol google-news

Süper Lig’de 4. sıraya gerileyen Beşiktaş’ta forvet hattındaki sıkıntılar dikkat çekmeye başladı. Alvaro Negredo başta olmak üzere Mustafa Pektemek ile devre arasında gelen Vagner Love ve Cyle Larin, Kartal’a çare olmazken, Everton’a gönderilen Cenk Tosun’un yeri bir türlü doldurulamadı.

Milliyet'ten Celal Umut Eren'in haberine göre, Premier Lig’de Everton formasıyla yıldızlaşan Cenk, Ada’da gollerini sıralarken, Beşiktaş’ın mevcut forvetleri adeta sınıfta kaldı. Bilhassa Negredo ve büyük umutlarla alınan Vagner Love beklentileri karşılayamadı. Premier Lig’de 12 maça çıkan Cenk Tosun rakip fileleri 5 kez havalandırdı. Süper Lig’de de ikinci yarı maçları hesaba alındığında Negredo-Vagner Love ikilisi toplamda 5 gol atabildi.

Negredo sadece Bursaspor, Akhisar ve Malatya maçlarında fileleri sarstı. Vagner Love ise geldiğinden beri yalnızca Karabükspor maçında 2 gol atabildi. Toplamda 7 golü olan Negredo ile Beşiktaş formasıyla yalnızca 2 gol bulan Love, Cenk’i mumla arattı. Cenk Tosun, sezonun ilk yarısında attığı 8 golle halen Beşiktaş’ın en golcü 3. futbolcusu durumunda bulunuyor.

BÜLENT KORKMAZ: ''CENK TOSUN OLSAYDI TAKIM LİDERDİ''

Spor Toto Süper Lig'in 31. haftasında Beşiktaş ile Galatasaray arasında oynanılan 2-0'lık Sarı Kırmızılıların galibiyeti ile sonuçlanan karşılaşma sonrası Bülent Korkmaz, Cenk Tosun ve Negredo hakkında konuştu.

Bülent Korkmaz, konuşmasının başlangıcında Cenk'in performasını eleştirenlerin haksız olduğunu ispatlar nitelikte, ''Benim bir çok Beşiktaşlı arkadaşım var. Cenk çok farklı santrafor, Beşiktaş için önemli diyordum. Onlar bunu doğru bulmuyor, daha iyi santrafor olsa Beşiktaş daha rahat şampiyon olur diyordu. Negredo'ya saygı duyuyorum, geçmişi, kariyeri var ama Cenk Tosun olsaydı şu an Beşiktaş takımı liderdi. Cenk Tosun olsaydı puan farkıyla liderdi.'' ifadelerini kullandı.

''NEGREDO KAÇ ATTIYSA CENK İKİ KATINI ATARDI''

Korkmaz, konuşmasının devamında, ''Cenk'in gol vuruşu, golü hissetmesi, topa gitmesi olması gereken yerde. Negredo öyle değil, Vagner Love öyle değil. Negredo kaç tane gol attıysa sezonun ikinci yarısı, Cenk iki katını atardı. Diyorlardı ki Şampiyonlar Liginde atıyor, ligde atamıyor. Zaten önemli olan Şampiyonlar Ligi'nde atması. Negredo oynasa da oynamasa da çok pozitif bir oyuncu ama Cenk Tosun daha iyi.'' dedi.Alvaro Negredo bu sezon Beşiktaş foması ile çıktığı 43 maçta 15 gol 9 assitlik peformans gösterdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler