'İzmir Marşı' kararına taraftarlardan büyük tepki

Antalyaspor Kulübü’nün açıklamasına hem Kırmızı-Beyazlı taraftarlardan hem de spor kamuoyundan yoğun tepki geldi.

Yayınlanma: 09.05.2018 - 09:50
Abone Ol google-news

Antalyaspor’un deplasmanda Gençlerbirliği ile oynadığı maçın son dakikalarında taraftarların tribünde İzmir Marşı’nı söylemesi ve “Yaşa Mustafa Kemal Paşa yaşa” diye bağırması üzerine Kırmızı-Beyazlı kulübün yönetiminden dün “ilginç” bir açıklama geldi. Antalyaspor yönetiminin, “Bir grup taraftarımızın attığı slogan üzerine açıklama yapılması zorunluluğu doğmuştur” diyerek başladığı açıklamasında, “Antalyasporumuzu Yönetim Kurulu olarak siyaset üstü bir camia olarak düşünüyor ve her türlü siyasi tartışmanın dışında tutma hassasiyetimizi en yüksek düzeyde sergiliyoruz. Çünkü Antalyasporumuz farklı partilere gönül ve oy vermiş herkesin sevgilisi bir kulüptür. Ancak bize her zaman, her yerde destek veren kırmızı-beyaz renklere gönül veren bir kısım taraftarın Gençlerbirliği maçının son dakikalarına doğru ortaya koyduğu bazı tezahüratları, birlik olma ruhuna uygun olmamıştır. Yine Gençlerbirliği maçında bizlerin de çok sevdiği ve milli duygularımızı kabartan, ancak bir siyasi partinin gerek referandumdaki ‘Hayır’ kampanyası sürecinde, gerekse Cumhurbaşkanı adayı tarafından siyasi malzemesi haline dönüştürülmüş bir marşın siyasi tarafgirlikle söylenmesi açıkçası hoş bir davranış değildir. Siyasi söylemleri tarifleyen ve sadece bir tek siyasi parti tarafından kullanılan marş ve sloganları tribünlerde seslendirmek, Yönetim Kurulumuzun siyaset dışı kalma hassasiyetiyle bağdaşmadığı için tasvip edilemez” ifadeleri kullanıldı.


KULÜBÜN AÇIKLAMALARINA TARAFTARLARDAN TEPKİ GELDİ

Antalyaspor Kulübü’nün açıklamasına hem Kırmızı-Beyazlı taraftarlardan hem de spor kamuoyundan yoğun tepki geldi. Taraftarlar, “Bizler için ‘İzmir Marşı’ siyaset üstüdür. Gittiğimiz her yerde haykırarak söyledik ve söylemeye devam edeceğiz. Herkes bunu böyle bilsin” mesajını paylaştı. Antalyasporlu futbolcu Yekta Kurtuluş, sosyal medya hesabından Atatürk’ün fotoğrafını paylaşıp “Yaşa Mustafa Kemal Paşa” yazdı. Emre Güral da “Atam” yazıp Atatürk fotoğrafı paylaştı. Antalyasporlu taraftarlar kendi statlarında oynadıkları her maçta tribüne “Atatürk’ün ordusu” yazılı pankartı açarken, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” şeklinde bağırıyor. Ancak, Gençlerbirliği maçında taraftarların “İzmir Marşı”nı söylemesinden rahatsızlık duyulduğu yönünde açıklama yapılması soru işaretlerini beraberinde getirdi. Ankara’daki Gençlerbirliği maçını AKP Milletvekili Mehmet Ali Şahin ile Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel protokol tribününde yan yana izlemişti. Küme düşma hattından kurtulmak isteyen Antalyaspor, bu hafta sahasında şampiyonluk yarışının içindeki Medipol Başakşehir ile karşılaşacak.

TEPKİLERİN ARDINDAN KULÜPTEN İKİNCİ AÇIKLAMA GELDİ

Antalyaspor’un dün öğle saatlerindeki açıklamasına gelen tepkilerin ardından Kırmızı-Beyazlılar ikinci bir açıklama yayınlayıp şu ifadeleri kullandı: “Büyük Antalyaspor camiası ve Antalyaspor yönetimi olarak; Atatürk ilke ve inkılaplarına, Atatürk’e, Cumhuriyet’e ve bu değerlere olan saygı ve bağlılığımızın sorgulanmasına, Atatürk ve Cumhuriyet’in yanında Antalyaspor ve camiamızın politik amaçlara alet edilmesine asla izin vermeyiz. Yapılan açıklama ne Atatürk’e ne Cumhuriyet’e ne de Cumhuriyet’in ilkelerine karşı yapılmış bir açıklama asla değildir. Sadece tüm siyasi düşüncelerin üstünde olan Antalyaspor'un bir takım siyasi davranışlara alet edilmesine karşı yapılmış bir açıklamadır. Tribünlerde; ‘Enflasyon Düşer, Hükümet Düşer, Antalyaspor ... Düşer’ şeklinde başlayıp, İzmir Marşı’yla devam eden siyasi sloganlarla kırmızı-beyazlı camiayı siyasete alet etmek isteyenlerle mücadelemiz sonuna kadar sürecektir.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler