İşte geleceğin '12 Dev Adam'ı

Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’yı 65-57 mağlup eden millilerimiz, tarihinde ilk defa Ümit Milliler kategorisinde şampiyonluk kazanırken milli formayı terleten genç isimler geleceğin yıldızları olarak görülüyor.

Yayınlanma: 22.07.2014 - 12:38
Abone Ol google-news

Ümit Milli Erkekler Avrupa Şampiyonası’nda İspanya’yı 65-57 mağlup eden millilerimiz, tarihinde ilk defa Ümit Milliler kategorisinde şampiyonluk kazandı.  Yıldızlar, Gençler ve daha sonra Ümit’ler kategorisinde ülkemize şampiyonluk yaşatan geleceğin yıldızları arasından Cedi Osman Turnuva’nın MVP’si seçildi. Turnuva boyunca takımının liderliğini yapan ve Ergin Ataman tarafından 12 Dev Adam Aday Kadrosu’na çağrılan Cedi Osman, turnuva boyunca 14.0 sayı, 3.9 asist ile mücadele etti.

İşte geleceğin yıldızları:

Cedi Osman

Anadolu Efes’te forma giyen Milli basketbolcu. Göçmen basketbolcu, 20 yaş altı basketbol şampiyonasının en değerli oyuncusu seçildi. İnanılmaz bir patlayıcı özelliği bulunuyor. Anadolu Efes’te bu yıl İvkovic ile birlikte çalışacak olması harika bir fırsat onun için. İleride arzuladığı takdirde NBA gitme yolu çok açık. İnanılmaz atletik ve lider duygusuna sahip. Topu elinden çok hızlı çıkarıyor ve delici penetreleri ile rakibi yıpratıyor. Oyun zekası üst düzey.

Kartal Özmızrak

Kendi yaş grubundaki oyun kurucular arasında Avrupa’nın en iyi 5 isminden biri. Beşiktaş’ta forma giyen Kartal, liderlik özelliklerini sahip ve oyunu okuma hafızası müthiş bir isim. Saha görüşü çok açık olsa da, bazen yaşından ötürü heyecanına yenik düştüğü oluyor. Kenan Sipahi’nin yokluğunda takımın beyni oldu denebilir.

Talat Altunbey

Banvit altyapısından yetişen bir isim. Geçtiğimiz sezon turnuvada olmamasına rağmen en ufak bir adapte problemi çekmeyerek takıma adapte olmuş bir isim. Pivot bir oyuncuya göre, gayet atletik ve iyi bir savunmacı. Hırsıyla öne çıkan bir isim, sırtı dönük hücumda çok etkili. Post oyununu biraz daha geliştirmesi gerekli.

Metin Türen

Darüşşafaka’da forma giyiyor. İkinci ligde iyi işler yapmaya çalışan Metin Türen, bu yıl az süre alsada Orhun Ene gibi bir koç ile çalışmanın faydalarını görüyor. Hücuma yatkın bir 4 numara olan Metin, Anadolu Efes’ten Savanovic’i fazlasıyla andırıyor. Dış şutu olan Metin, Emircan Koşut ile birlikte harika bir pota altı oluşturuyorlar. Emircan’a göre savunması biraz daha cılız kalsa da, hücumda takım için her zaman ekstra bir el görevi taşıyor.

Metecan Birsen

Fenerbahçe Ülker’de forma giyen basketbolcu. Çok büyük yetenekleri olan bir basketbolcu. Ancak bu turnuvada kendini göstermekte biraz zorluk çekti. Bundaki en büyük etken, 3 numara olarak basketbola başlayan Metecan’ın hangi bölgede oynatılacağına bir türlü karar verilememesi. Boyundan dolayı 4 numaraya atılması, onu biraz geriye itti. İnanılmaz yeteneklerine rağmen, maç ortasında maçtan kayboluyor.

Emircan Koşut

Muazzam bir yetenek. NBA kapısının açık olduğu isimlerden biri. Pivot pozisyonuna göre ince ve dar bir vücudu olsa da, son zamanlarda yaptığı çalışmalar ile biraz irileşmeyi başarmış. Katıldığı her turnuvanın en iyi 3 savunmacısı arasında oluyor. Pota altı savunması ile birçok rakibine geçit vermiyor desek yeri. Anadolu Efes ve Pertevniyal forması giyen Emircan’ın biraz daha hücumda agresifleşmesi gerek.

Berk Demir

Pertevniyal’da forma giyiyor. 19 yaşındaki basketbolcu, bu turnuvada kendini pek fazla gösteremesede, savunmada önemli bir faktör. İkinci ligde süre alarak kendini geliştirmeyi başaran genç ismin, hücumda kendine eklemesi gereken birçok şey var.

Tayfun Erülkü

Muazzam bir şutör. Oyun kurucuların dışarıdan şutlarının kötüleşmeye başladığı günümüzde ileriki zamanlarda Milli Takımımız’a destek vermesi işten bile değil. NBA’e oyun kurucu gönderemiyoruz derdimize de çare olabilir. Savunma anlamında kendini geliştirmesi gereken özellikleri de olan Tayfun, Altyapı kariyerini Efes’te oynadı. En büyük zaafı performansındaki iniş çıkışlar.

Doğukan Şanlı

Beşiktaş altyapısından yetişmiş bir oyuncu. 2 yıldır A Takım’da Avrupa ve Lig maçlarına da çıkarak tecrübe kazanmaya devam ediyor. Hücumundan çok savunması ile öne çıkan bir isim. Şutlarında istikrar sağlamaması en büyük sorunu olsa da, karşı takım için her an risk teşkil ediyor.
 
Deniz Çevik

Tofaş Altyapısında yetiştikten sonra Türk Telekom’a transfer olmuş bir oyuncu. Türk Telekom’un yeni yapılanması sırasında kendine çok fazla süre bulamayan ismin hücumunu geliştirmesi lazım. Savunmada ayakları hızlı olan isim, post’ta zayıf kalıyor.

Muhsin Yaşar

Tofaş Altyapısı’nda yetişmiş 1995 doğumlu,forvet mevkindeki basketbolcu. Dış şutlarda iyi olsa da, turnuvada çok fazla süre almaması onun hakkında yorum yapmamızı zorlaştırıyor. Kenan Sipahi ile Bursa’dan arkadaş olan Muhsin’in savunmada zayıf kaldığını belirtmek lazım.

Efekan Coşar

Pertevniyal’da oynayan 19 yaşındaki basketbolcu. Oyun kurucu pozisyonunda oynayan Efekan, turnuvanın arka planında kalan oyuncularından oldu. Cedi Osman, Kartal Özmızrak, Doğukan Şanlı gibi isimlerin arkasında kalan Efekan, 2.ligde kendini gösterme şansı buldu ve bu senede Pertevniyal’da oynayacak. Hücumda etkili olan ve şutları tehlikeli olan Efekan, savunma konusunda özellikle 1’e 1 oyunlarda sıkıntı yaşıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler