Fenerbahçe'de yol ayrımı

Altyapıların başında bulunan Müjdat, Saffet ve Kemalettin’le de yollar ayrıldı.

Yayınlanma: 06.06.2018 - 20:47
Fenerbahçe'de yol ayrımı
Abone Ol google-news

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç’un sportif direktörlük için Fransız çalıştırıcı Damien Comolli’yi İstanbul’a getirmesinin ardından teknik direktör Aykut Kocaman, Sarı - Lacivertli kulüple 1 yıl sözleşmesi olmasına karşın bu görevinden istifa etmişti. Kocaman, Ali Koç’la dün bir araya geldi. Kocaman’la ve idari menajer Hasan Çetinkaya da bu görüşmede hazır bulundu. Koç, Kocaman’la bir süre sohbet etti, kendisini çok sevdiğini söyledi, akabinde ise Aykut Kocaman’a teşekkür ederek bundan sonraki yaşamında başarılar diledi. Ali Koç, Çekinkaya’ya da aynı temennilerde bulundu.

Müjdat tesislere alınmadı

Gün içinde başka gelişmeler de yaşandı. Altyapı sorumlularından Müjdat Yetkiner erken saatlerde tesislere geldi ancak kapıdaki görevli Yetkiner’in içeriye giremeyeceğini söyledi. Müjdat Hoca bir süre sonra Saffet Akbaş ve Kemalettin Şentürk’le beraber görevden alındığını öğrendi. Teknik direktör için en büyük aday Luis Enrigue. Dün itibarıyla Napoli Teknik Direktörü Maurizio Sarri ismi de listeye eklendi. Sarri’yi Real Madrid, Chelsea kulüpleri de istiyor.

Sina Afra E-Spor’a

F.Bahçe yönetiminde yer almayan Sina Afra’nın kurulacak E-Spor’un başına geçeceği öğrenildi. Afra, E-Spor branşından sorumlu olacak.

Barcelona ile hazırlık maçı

Fenerbahçe yeni sezon öncesinde Barcelona ile hazırlık maçı oynayacak. Katalan ekibi ile anlaşma sağlandı ancak karşılaşmanın tarihi henüz netleşmedi. Hatırlanacağı üzere Başkan Ali Koç, Barcelona’nın BEKO ile yaptığı sponsorluk anlaşmasını 3 yıl daha uzatan sözleşmeye imza atmıştı.

‘Değişim gerekiyordu’

F.Bahçe eski yöneticisi Hulusi Belgü, “Aziz Yıldırım bu şekilde veda etmemeliydi. Ali Koç adaylığını açıkladığı zaman başkanlık görevini ona verseydi camiada bu bölünmeler olmazdı ve kendisini de onursal başkan olarak yolcu ederdik. Aziz Yıldırım’ın zamanı dolmuştu ve bir değişim gerekiyordu. Aziz Yıldırım, Fenerbahçe’ye çok ciddi gelişmeler yaşattı. Kendisine minnettarız. Başkanlık zamanında yaptıklarını unutamayız” dedi.

Feneriumlara akın

F.Bahçe’de Ali Koç’un başkan seçilmesiyle Sarı - Lacivertli taraftarlar Feneriumlara akın etmeye başladı. Sunny Week kampanyasının ardından F.Bahçe taraftarları ‘Sende al’ kampanyasıyla taraftarları Feneriumlara ürün almaya davet etti. Yoğun ilgi nedeniyle Feneriumlar önemli bir satış geliri elde etti. Taraftarların hafta boyunca kampanyalar düzenleyerek, yeni yönetime maddi anlamda katkıda bulunacak.

Koç, Comolli’yle görüştü

Başkan Ali Koç’un ilk transferi Damien Comolli oldu. Önceki gün İstanbul’a gelen Fransız dün Ali Koç’la bir araya geldi. 1996 yılında Arsenal’de 7 yıl boyunca gözlemci olarak görev yapan Comolli, Kolo Toure, Eboue ve Gael Clichy gibi isimleri keşfetti. 2004- 05 yılları arasında ise St.Etienne’de teknik direktörlük yapan Comolli, burada Fransız ekibiyle ligi 6. sırada tamamladı ve Fransa Kupası’nda da yarı final oynadı. 2005-2008 yılları arasında Tottenham’da futbol direktörlüğü görevi üstlenen Comolli, 2010’da Liverpool’da futbol direktörlüğü görevine getirildi. Comolli, 2012’de kulüpteki görevinden ayrılırken, bu kararını ailevi sebepler nedeniyle aldığını söyledi. Ancak İngiliz medyasında yer alan haberler, kendisi önderliğinde yapılan transferlerdeki başarısızlık nedeniyle Comolli ile yolların ayrıldığı yönündeydi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler