Futbolun nefret dili

Türk futbolu cinnet geçiriyor. İnsanlar büyük baskı altında. En ufak bir kıvılcım büyük olaylar yaratıyor. İşte Türkiye-Kazakistan maçı öncesi ve sonrası yaşananlar.

Yayınlanma: 18.11.2014 - 04:05
Abone Ol google-news

Türk futbolu cinnet geçiriyor. İnsanlar büyük baskı altında. En ufak bir kıvılcım büyük olaylar yaratıyor. İşte Türkiye-Kazakistan maçı öncesi ve sonrası yaşananlar. Bire bir tanık olduk. Meslektaşlarımız dayak yedi, kameraları parçalandı, fotoğraf makinaları kırıldı. Bizler ekmek parası için uğraş veriyoruz. Kimdir bu kendini bilmezler? Bu iş çığrından çıktı artık. Bu futbolumuzun çıkmaza girdiğinin bir işaretidir. Nerede yasa? Kim uyguluyor? Hani küfür olmayacaktı? Adam milli kalecinin anasına, karısına küfrediyor yetkililer sessiz kalıyor. Birisi elinde bıçakla sahaya inip Volkan’a saldırsa bunun sorumlusu kim olacak? Tribünlerin önünde özel güvenlikçiler var. Bunlar 50 TL ücretle çalışıyor. Kendilerini zor koruyabilen insanlar. Gördük, Olimpiyat Stadı’nda seyirci sahaya indiğinde nasıl kaçtıklarını.Volkan’ı suçlu ilan ettik. Milli kalecinin vukuatları yok değil elbette. Ama soyunma odasına gidip sonradan stadı terk ettiğinde yanında kimseler yok. Nerede federasyondan biri, nerede milli takımın yetkilisi? Bunlar sahipsizler mi? Kim git diyebilir Volkan’a? Gelir takım sorumlularından birisi, alır ya soyunma odasında oturtur ya da takım otobüsünü götürür. Öyle ayrı gayrı işler olur mu hiç? 

 

Fatih Terim olaylardan habersiz olduğunu söylüyor.

Hiç inandırıcı gelmedi. Başka kaleci takımın başına geçerken bir teknik direktör Volkan’a, kaleci antrenörüne ne olup bittiğini sormaz mı? Emre Belözoğlu, Fenerbahçe idari menajeri Hasan Çetinkaya ve birkaç koruma görevlisiyle beraber stada gelip milli kaleciyi alıyorlar. Volkan arabaya biniyor, Emre biniyor, Çetinkaya biniyor. Sonra ayrılıyorlar. Peki sonrası. Sonrası facia. Basın mensuplarıyla korumalar arasında itiş kakış, yumruklar, tekmeler başlıyor. Meslektaşlarımız yerlerde. Karşılaştıkları duruma bakın. Her elini kolunu sallayan yasaklı bölgeye giremez. Buralarda olmak için akreditasyon kartları gerekiyor. Çoğunda böyle bir şey yok. Ama giriyorlar. Arkaları sağlam. Yani torpilliler. Kavga saatlerce sürüyor, özel güvenlik müdahale etmiyor. Ortalarda dönüp duruyorlar. Hatta bazıları da kavgadan nasibini alıyor. Volkan statta kalsa bunların hiçbiri yaşanmayacaktı. Bana göre organizasyon bozukluğu yaşanmıştır. Suçlu sadece kaleci Volkan olmamalı. Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören de suçludur, yöneticiler de, Milli takım sorumluları da, teknik direktör Fatih Terim de, yardımcısı Hamza Hamzaoğlu da, kaleci antrenörü Alper


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler