Galatasaray UEFA'yı bekliyor

Sarı-Kırmızılı yönetim, mali tabloyla ilgili gelecek yanıt için umutlu, sözlü savunma çalışması sürüyor.

Yayınlanma: 12.09.2015 - 13:44
Abone Ol google-news
UEFA’nın Finansal Fair-Play incelemesi altında olan Galatasaray’da yönetim, gönderdiği mali raporlarla ilgili Avrupa futbolunun patronundan gelecek yanıtı bekliyor. Mali tablosunu düzeltmek adına UEFA’dan 2 yıl süre alan Sarı-Kırmızılı kulüp, Dursun Özbek’in göreve gelmesiyle “tasarruf tedbirleri”ni uygulamaya devam etmiş, 21 Ağustos’ta gönderdiği raporda da finansal açıdan “iyileşme” ivmesinde olduğunu belirtmişti.
 
Sportif AŞ bilançosunda, 2014-15’teki zararın bir önceki döneme göre yüzde 25 oranında azaldığını kaydeden yönetim, personel ve futbolcu giderlerinde düşüş olduğunu UEFA’ya aktarmıştı. 
UEFA’nın denk bütçe isteğini karşılamak için yoğun çalışma sürdüren, konuyu kulübün geleceği adına “kritik eşik” olarak gören yönetim, ek süre alabilmek ve önümüz-deki sezon Avrupa kupalarına katılmak için problem yaşamamak adına gelecek yanıtı bekliyor. Eylül ayının ortasında UEFA’dan randevu isteyip sözlü savunma yapması beklenen yönetim, takımdan 17 futbolcunun gönderildiğini, giderlerin azaldığını, futbolcu satışı ile kiralanmasından gelir elde edildiğini anlatıp ek süre almayı planlıyor. Galatasaray yönetimi, 2015 verilerinin ilk iki yıla oranla daha iyi olduğunu, gece-gündüz yaptıkları çalışma neticesinde UEFA ile konuşacaklarını, önümüzdeki günlerde Başkan Dursun Özbek’in detaylı bir bilgilendirme yapacağını kaydetti.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler