Gazeteci Oğuz tutuklandı

JINHA muhabiri Rojda Oğuz Facebook paylaşımları ve gizli tanık ifadeleri nedeniyle tutuklandı. Rojda Oğuz’a sorguda Hasan Cemal’in yazılarını neden paylaştığı soruldu.

Yayınlanma: 09.01.2016 - 22:37
Abone Ol google-news

Van’da 4 gün önce öğrenci yurtları ve çok sayıda öğrenci evine yapılan baskında gözaltına alınan 17 öğrenciden JİNHA muhabiri Rojda Oğuz ve 4 öğrenci, Facebook paylaşımları, gizli tanık ifadeleri nedeniyle “kuvvetli suç şüphesi” gerekçesiyle, “Silahlı terör örgütüne üye olma” iddiası ile tutuklandı. Oğuz’a Roboski katliamının yıldönümünde yapılan yürüyüşe katılıp katılmadığı, başörtü takıp takmadığı, gazeci Hasan Cemal’in yazılarını ve çeşitli haber sitelerinde yer alan haberleri neden paylaştığı soruldu.

Oğuz’un avukatı Sabattin Kaya, müvekkilinin basın kartı sahibi bir gazeteci olduğunun altını çizerken, gazetecilik dışında herhangi bir örgüt ile irtibatının bulunmadığını, olayları da haberleştirmek adına takip ettiğini anlattı. Kaya, “Gizli tanık beyanları gerçeğe aykırıdır. Teşhis ettiği fotoğraf başörtülüdür. Kendisi başörtülü değildir” dedi.

Silopi’de DİHA muhabiri Nedim Oruç 6 Ocak’ta haberleri nedeniyle tutuklanırken Van’da geçen aylarda darp edilerek gözaltına alınan JİNHA Muhabiri Vildan Atmaca,13 Kasım’da Cumhurbaşkanı’na hakaretten tutuklanıp 46 gün cezaevinde kalmıştı. Sur’da ise 16 Aralık’ta “heyecanlı” olduğu için gözaltına alınan JİNHA muhabiri Beritan Canözer, yine sosyal medya paylaşımları nedeniyle tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler