Gazeteciye Ranger'lı gözaltı

Diyarbakır’da JiNHA muhabiri Beritan Canözer, Ford Ranger’a zorla bindirilerek gözaltına alındı.

Yayınlanma: 16.12.2015 - 20:49
Abone Ol google-news

Şırnak’ın Cizre ve Silopi ilçelerinde hendek ve barikatların kaldırılması için operasyon başlatıldı. Cizre’deki Operasyona 10 bin askerin katıldığı belirtilirken, etrafı tanklar ve zırhlı araçlarla çevrilen ilçelere tank ve ağır silahlarla ateş açıldığı ifade edildi. Silah ve patlama seslerini duyulduğu ilçelerden dumanlar yükseldi. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyon 16. gününe girerken, Mardin’in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde de operasyonlar sürüyor.

SİLOPİ: Şırnak’ın Silopi ilçesinde YDGH’lilerin hendek ve barikatların kapatılması için pazartesi gecesi saat 23.00’ten itibaren sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin ardından önceki gece operasyon başlatıldı. Tank, kirpi ve kobra tipi zırhlı araçların kullanıldığı operasonda, ilçenin etrafı tank ve ağır silahlarla çevrildi. Güvenlik güçlerinin ilçenin içine ağır silahlarla ateş açtığı belirtildi. Silah ve patlama seslerinin duyulduğu ilçeden dumanlar yükseldi. Asker ve polis bazı evlere girerek arama yaptı. HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ve belediye başkanlarını bulunduğu binanın da kapısı kırıldı. HDP’liler ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Özel harekat timlerinin HDP’lilere silah doğrultarak gözaltına almaya çalıştığı ifade edildi. Encü, Silopi Devlet Hastanesi’nin de güvenlik güçleri tarafından karargah olarak kullanıldığını söyledi.

 

Asker: Burayı boşaltın

CİZRE: Şırnak’ın Cizre ilcesinde de operasyon önceki gece 01.00 sıralarında başladı. İlçedeki operasyona Isparta, Bolu, Sivas’tan komanda birlikleri, Jandarma ve Polis Özel Harekat timlerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 10 bin askerin katıldığı belirtildi. Tanklar ve zırhı araçların da kullanıldığı operasyonda Yafes mahallesinde başlayan çatışmalar Cudi mahallesine ardından ilçe geneline yayıldı. İdil yolu üzerinden tanklarla Nur ve Cudi mahallerine top atışı yapıldığı belirtildi. İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Cizre Belediye Eşbaşkanı Leyla İmret’in ilçenin Nur Mahallesi’nde misafir olduğu eve, polislerin attığı bombaatar mermisi parçaları isabet etti. Cudi mahallesi Yaprak sokakta evlerin kapılarını çalan askerlerin “burayı boşaltın” dediği belirtildi. Genelkurmay Başkanlığı, Cizre’de devam eden operasyonda 8 PKK’linin öldürüldüğünü açıkladı.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, “10 bin askerden söz ediliyor. Daha önce Genelkurmay “askerle halkı karşı karşıla getirmeyiz” diyordu. Öyle anlaşılıyor ki AKP ve Genelkurmay anlaşmış. Sincan’da tanklar yürüdüğünde mağdur edebiyatı yapanlar Cizre’de ve bölgede pekçok yerde tanklar ve ağır silahlarla operasyon yapıyor” dedi.

 

Ranger’lı gözaltı

SUR: Diyarbakır’ın Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ve operasyonlar 16. gününe girdi. İlçede önceki gece ve dün gün boyu aralıklarla silah ve patlama sesleri duyuldu. Diyarbakır’ın Sur ilçesinde yasağı protesto için düzenlenen eylemi izleyen JINHA muhabiri Beritan Canözer, Terörle Mücadele polisleri tarafından Ford Ranger araca zorla bindirilerek gözaltına alındı. Gazetecilerin arkadaşlarının gözaltına alınmasına tepki göstermesi üzerine polis, “Bize böyle söylendi” yanıtını verdi.

NUSAYBİN: Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 4. gününe girdi. Yasağı protesto eden esnaf kepenk açmadı. İlçede fırın ve eczaneler dışındaki tüm iş yerlerinin kapalı.Zaman zaman silah seslerinin bulunduğu ilçede polis zırhlı araçlarla devriye geziyor.

DARGEÇİT: Mardin’in Dargeçit ilçesinde ilan edilen yasak 1. haftasını doldurdu. İlçede dün sabah şiddetli çatışmalar yaşandı. 3 polis ile 3 vatandaş yaralandığı ilçeye, 3 gündür elektirik verilemiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler