Gazi Mahallesi'nde 2 genci öldüren polisler için tutuklama istemi

Gazi Mahallesi’nde polisler tarafından vurularak öldürülen Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un avukatı Meral Hanbayat, halen görevleri başında olan sanık polislerin tutuklanması için İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdi

Yayınlanma: 01.12.2017 - 23:32
Abone Ol google-news

Gazi Mahallesi’nde polisler tarafından vurularak öldürülen Barış Kerem ve Oğuzhan Erkul’un avukatı Meral Hanbayat, halen görevleri başında olan sanık polislerin tutuklanması için İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne dilekçe verdi.

Meral Hanbayat verdiği dilekçede sanık polislerin keyfi ve hukuk dışı bir şekilde defalarca hedef gözeterek silah kullandığını ifade ederek maktullerin öldürücü bölgelerine ateş edildiğini belirtti. Faillerin polis olduğu öldürme olaylarında cezasızlığın genel bir uygulama haline geldiğini dile getiren Hanbayat, “Bu tür vakalarda soruşturmaya, ölenlerin yakınlarının, mağdurların ve temsilcilerinin etkin bir biçimde katılımının sağlanması ve hemen tam ve bağımsız bir soruşturmanın yapılması evrensel hukuk kurallarının gereği olmasına rağmen soruşturma evresinde gizlilik kararı ve OHAL madde 23 ile bu hak açıkça engellenmiştir” dedi.

Hukuki gerekçe yok

Dilekçede kasten öldürme suçu açısından kuvvetli suç şüphesini gösteren somut olguları sıralayan Hanbayat, “Birincisi maktullerin ve diğer 3 kişinin direnmemesidir. İkincisi sanıkların suçtan kurtulmak için silah gördük ya da silah sesi duyduk savunmalarını doğrulayacak tek bir somut delil yoktur. Üçüncüsü dosyada ihbara konu olan araç, plaka, model ve renk itibarıyla ölüm olayının meydana geldiği mağdur Demirhan tarafından kullanılan araçtan farklı olduğudur. Dördüncüsü araçta atış artığı bulunmadı. Beşincisi öldürücü bölgelerin hedef alındığı açıktır. Altıncısı ise dur ihtarına uymadığı gerekçesi ile yaşam haklarına dönük müdahaleyi haklı kılacak hukuki bir gerekçe bulunmamaktadır...” ifadelerini kullandı.

Hâlâ görevdeler

Hanbayat, sorulmuş olmasına rağmen, sanık polisler hakkında idari soruşturma açıldığına ya da görevden alındıklarına dair bir bilginin dosyaya yansımadığını belirterek sanıkların halen görevlerine devam ediyor olması, delil karatma ve tanıkları etki altına alma ve kaçma şüphesini güçlendirdiğini vurguladı. Hanbayat, “Sanıklar hakkında tutuklama tedbirinin uygulanması için gereğinin yapılmasını talep etmekteyiz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler