Geerdink: Bana Kandil'i sordular

Diyarbakır’da gözaltına alınıp serbest bırakılan gazeteci Geerdink, polislerin kendisine Cemil Bayık röportajını sorduklarını söyledi.

Yayınlanma: 08.01.2015 - 13:26
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Diyarbakır’da “Terör örgütü propagandası” yaptığı gerekçesiyle polis tarafından evinde gözaltına alınan Hollandalı gazeteci Frederike Geerdink, DİHA'ya konuştu.

Önceki gün saat 13.00 sıralarında polisin de bulunduğu 8-9 polisin Batıkent sitesindeki evine geldiğini, hakkında gözaltı kararı olduğunu belirterek evinde arama yaptıklarını ifade eden Geerdink, evden hiçbir şey almayan polislerin kendisini Emniyet’e götürdüğünü belirtti.

Kendisine KCK Eşbaşkanı Cemil Bayık ile Kandil’de yaptığı röportajın ve sosyal medyada yaptığı paylaşımların sorulduğunu anlatan Geerdink, “Ben de kendilerine gazeteci olduğumu, sacede benim değil herkesin Kandil’e gidip röportaj yaptığını söyledim. Başka hangi ülkelere gittiğimi sordular” dedi.

Hollanda Dışişleri Bakanı Bert Koenders’in Ankara’ya geldiği gün gözaltına alınmasının “tesadüf olabileceğini” belirten Geerdink, Türkiye’de basının baskı altında olduğunu ifade ederek, “Türkiye’de gazetecilere yönelik baskılar devam ediyor. Türkiye’de cezaevlerinde gazeteciler var. Gazeteciler için açılmış çok dava var. Problem bitmiş değil. Sadece AKP’ye yakın gazetecilere özgürlük var. Onun dışında bugün basın özgürlüğü yok” diye konuştu. (DİHA)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon