Gezi mağdurları CHP listelerinde

Gezi olaylarında gözünü yitirenler, CHP Belediye Meclis üyeliklerine aday gösterilecek

Yayınlanma: 10.01.2014 - 10:48
Abone Ol google-news

Yerel seçimlerde belediye meclislerinde genç, kadın ve “engelli” kotası uygulama kararı alan CHP yönetimi, Gezi protestoları sırasında gözünü kaybedenlere, belediye meclis listelerine koyma kararı aldı. Yoksul ve mağdur kesimlere de listelerinde yer vermek isteyen CHP’nin kağıt toplayanların örgütü olan Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu’nu da Meclis üyesi listesine alarak sürpriz yapacak.

Yerel seçimlerde 750 yerde adayını açıklayan CHP, önümüzdeki hafta, aralarında Adana, Uşak gibi “sorunlu” yerlerinde bulunduğu bazı yerlerde de listelerini kesinleştirmeyi planlıyor. Bu kapsamda önümüzdeki hafta sonu bir Parti Meclisi’nin toplanabileceği belirtilirken, parti yönetimi, Ankara’da Çankaya, İstanbul’da CHP’de olan büyük ilçelerdeki adayını açıklamayı ise en sona bırakacak. Bu tür kritik yerler için bu ay sonu veya Şubat ayı başında yeni bir PM toplanarak, tüm adayların açıklanması planlanıyor.

CHP, belediye Meclis listelerinde ise ilginç isimlere yer verecek. Bu kapsamda Gezi sürecindeki eylemliliklerde polisin orantısız müdahalesi nedeniyle gözünü yitiren 12 kişi, bulundukları illerde veya ilçelerde belediye Meclis üyeliklerine aday gösterilecek. CHP yönetimi, bu isimleri kabul etmeleri halinde listelerine koyacak. CHP’nin öneri götürmeye hazırlandığı isimler şöyle:

- Erdal Sarıkaya: Kardeşini almak için Taksim’e gelmişti. Gaz fişeği isabet etmesi sonucu gözünü kaybetti.

- Hülya Aslan: 23 yaşında. 11 Haziran’da Gezi Parkı’na girmek isterken, yabancı cisim gelmesi sonucu gözünü kaybetti.

- Uğur Yıldırım: 26 yaşında. 16 Haziran’da İstanbul Osmanbey’de polis müdahalesi sonucu gözünü kaybetti.

- Murat Can Top: 19 yaşında, gaz fişeğiyle gözünü kaybetti.

- Burak Ünveren: 31 yaşında . Öğretim Görevlisi... İstabul’da gaz fişeğinden dolayı gözünü kaybetti.

- Volkan Kesanbilici: 38 yaşında, esnaf, 31 Mayıs’ta Taksim’de çıkan olayda plastik mermininin isabet etmesiyle gözünü kaybetti.

- Selim Polat: 25 yaşında. Öğrenci. İstanbul’da gaz fişeği isabet etmesi sonucu gözünü kaybetti.

- Okan Özçelik: İstanbul’daki eylemlerde gözünü kaybetti.

- Hakan Barış Yaman: Servis şoförü. 3 Haziran’da İstanbul Sancaktepe’de polis “eylemci” zannederek, öldüresiye dövdü, bir gözünü kaybetti.

- Orhan Şahin: Sarıgazi’deki eylemlerdeki müdahale nedeniyle iki gözünü de kaybetti.

- Sepehr Sarp Vahabi: Öğrenci… İstanbul’da gözüne isabet eden plastik mermiden dolayı gözünü kaybetti.

Kadınlar ve gençlerin yanısıra, ezilen kesimlere de belediye meclislerinde yer vermek isteyen CHP, Geri Dönüşüm İşçileri Derneği Başkanı Ali Mendillioğlu’na ise İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis üyeliği için resmen öneri götürdü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler