Gezi ruhu Abbasağa’da

Direnişin ikinci yıldönümünde Beşiktaş’ta Abbasağa ve Kadıköy’de Göztepe Özgürlük Parkı’nda Gezi ruhu adeta yeniden dirildi.

Yayınlanma: 01.06.2015 - 04:34
Abone Ol google-news

Kitap takasından, halayda yan yana duran CHP-HDP‘lilere, ‘Tayyipsiz Tacizsiz hava sahası’ talebindeki feministlerden, dalgalanan gökkuşağı bayraklarına kadar dün bir kez daha Abbasağa Parkı’nda 2 yıl önceki Gezi ruhu tekrar canlandı. Mesaj açık ve netti: “Heryerdeyiz, tükenmeyeceğiz...”

Gezi Parkı mücadelesinin ikinci yıldönümü dün İstanbul Beşiktaş’ta Abbasağa ve Kadıköy’de Göztepe Özgürlük Parkı’nda ‘Gezi Parkı ruhu’ adeta yeniden dirildi. ‘Gelsin baba gelsin koca gelsin devlet gelsin cop inadına isyan inadına özgürlük’ sloganlarından ayrılıp parkın içine doğru ilerlediğimiz de ise LGBTİ bireyleri temsilen havalanan gökkuşağı bayrağı ve yükselen “Nerdesin aşkım? Buradayım Aşkım...” sloganları duyulmaya başlıyordu. Kozava İşçileri’nden, Kuzey Ormanları Savunması’na, TMMOB’dan Halkevleri’ne çok sayıda grubun stant açtığı parkın bir çok köşesinde de gezi şehitlerinin fotoğrafları yer almaktaydı. Kimi çevre sorunlarını, işçi haklarını konuştu, kimi tiyatro ve, atölyelere katıldı. Öğlen saatlerinde sloganlar, Gezi şarkıları fondayken akşamüstüne doğru REDD, Luxxs Komik Günler, Tahribat İsyan, Rengin C., Emeğe Ezgi, Direc- t’in sahne almasıyla Gezi’nin yıldönümü neşe içinde kutlandı. Saat 22.00’a kadar devam eden etkinliklerde özetle ‘Heryerdeyiz, tükenmeyeceğiz’ mesajı verildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler