Gezgindamaklar'dan damak tadıyla bezenmiş enfes kurban bayramı programları

Kültür ve lezzet mabeti Antakya (05 – 07 Ekim 0216 – 3485390)

Yayınlanma: 25.09.2014 - 15:02
Abone Ol google-news

Tur Adana’dan başlıyor. Burada Sabancı Camii, Taş Köprü, Seyhan Nehri, Küçük Saat Kulesi, Büyük Saat Kulesi, Adana Ulu Camii, Ramazanoğlu Konağı ve Ramazanoğlu Çarşısı ziyaretlerinden sonra Antakya’ya geçiliyor. Antakya’da; Habib-i Neccar Camii, St. Pierre Kilisesi, Antakya Mozaik Müzesi, Herod Caddesi, ezan, çan, hazan seslerinin bir arada duyulduğu Sarımiye Camii, Cami duvarına bitişik Katolik Kilisesi ve hemen caminin karşısındaki Sinagog ziyaret edilecek.

Yusuf Usta’da Kömür ateşinde Künefenin tadına bakılacak, Uzun Çarşı’da yöresel ürün alışverişi yapılacak ve Hatay’ın ilk ipekçisi Şerif Arat, cam üfleyen Şadi Asfuroğlu ziyaret edilecek. Haytalı’nın ve çifte kavrulmuş Antakya Kahvesi’nin tadına bakmak üzere Affan Kahvesi’ne gidilecek. Ayrıca “Daphne” olarak bilinen Harbiye, Samandağ, Batıayaz Kanyonu, Vespasianus-Titus Tüneli, Vakıflı köyü, Dor Mabedi, Beşikli Mağara, Hızır türbesi, Payas’ta Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ziyaret edilecek diğer yerler arasında yer alacak.

Gezgin Damaklar Adana’da; metrelik adana kebabı, çiğ köfte, ezme salata, piyaz, tatlı yiyecekler… Antakya’da ise; börek, oruk, katıklı ekmek, humus, cevizli biber, etli yaprak sarma, aşur, fettuş salata, abugannüç, cevizli biber, zeytinyağlı humus, zeytin ve kekik, sucuk roll, Şam oruğu, vişneli kebap, tepsi kebabı, humus, zeytin salatası, zengin salatası (biber ezme), kekik ve naneli süzme yoğurt, abuğannuç turşu. Samandağı’nda ise; mevsim salatası, kalamar, jumbo karides, levrek, gibi yemekleri, kabak tatlısı, künefe gibi tatlıların keyfine varacaklar.

Sadece 20 gezginin katılabileceği sıradışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu
bu paket programın ücreti: 895 TL’den itibaren

www.gezgindamaklar.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler