Gezgindamaklar'dan damak tadıyla bezenmiş enfes kurban bayramı programları

Güneydoğu'da kısa bir keşif (04 – 07 Ekim 0216 – 3485390)

Yayınlanma: 25.09.2014 - 15:20
Abone Ol google-news

Bu tur Diyarbakır’dan başlıyor. Burada, Ulu Camii, Şeyh Muattar Camii (Dört Ayaklı Minare), Surlar, Keçi Burcu, Emevi Köprüsü ziyaretlerinden sonra Dicle Nehri kenarındaki tarihi kent Hasankeyf’ e gidiliyor daha sonra Midyat’a geçilip Mor Gabriel (Deyrülumur) Manastırı, taş işleme sanatının deha örneklerinden biri olan Konuk Evi ziyareti ziyaret ediliyor.

 

Sonrasında yöreye özgü telkari ve gümüş takıların sergilendiği Gümüşçüler Çarşısı’nda bir mola verilip Mardin’e geçiliyor. Mardin’de Kasımiye Medresesi, Süryanilerin Vatikan’ı sayılan muhteşem yapıt; Deyr-ül Zafaran Manastırı, Ulu Cami, Eski Postane, Zinciriye Medresesi, Kırklar Kilisesi ziyaret ediliyor. Sonraki durak Şanlıurfa... Burada Balıklı Göl ve Halil-ül Rahman Camii, Mevlid-i Halil Camii, Ayn-i Zeliha Gölü ziyaretleri sonrası Gümrük Hanı ve Kapalıçarşı geziliyor. Akşam konuklar sıra gecesinin keyfini çıkarıyorlar. Şanlıurfa’da ayrıca Harran, Harran Evleri ve Göbeklitepe’de ziyaret edilen yerler arasında bulunuyorlar. Atatürk Barajı görüldükten sonra Adıyaman’a geliniyor Buradan Kâhta’ya ve Cendere Köprüsü’, Karakuş Tümülüs’ü sonrası Nemrut Dağı’na çıkılıyor Tümülüs Mezarı ve Tanrı heykelleri görüntülendikten ve güneşin batışı izlendikten sonra geri dönülüyor. Sırada şimdi Gaziantep var ama önce Halfeti ve Rumkale ziyaret ediliyor. Gaziantep’te Gaziantep Arkeoloji Müzesi, Zeugma Kültür Merkezi, Bakır Müzesi, Medusa Cam Müzesi, Gaziantep Kalesi, Panorama Müzesi, Bey Mahallesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kır Kahvesi, Bakırcılar Çarşısı, Gümrük Hanı ve Tütün Hanı Zincirli bedesten ve Elmacı Pazarı ziyaret edilen yerler arasında bulunuyorlar.

Dört gün süren bu turda GezginDamaklar Diyarbakır’da 25 Çeşit Yöresel Kahvaltı ile başlayıp
kıteli, sembusek, ciğer şiş, karışık kebap, Diyarbakır kadayıfı, cevahir çorbası, kaşık salata, semsek, güveç firik pilavı, peynirli künefe, kiremitte soğan, kiremitte domates, kiremitte patlıcan ezmesi, pilav, pide çeşitleri, yuvalama, Gavurdağı salatası, içli köfte, lahmacun, çiğköfte, Ali nazik, çeşitli kebaplar ve baklava çeşitleri ile tam bir yemek şöleni yaşıyorlar.

Sadece 20 gezginin katılabileceği sıra dışı menülerle kahvaltı ve yemeklerin de dahil olduğu
bu paket programın ücreti: 1275 TL’den itibaren

www.gezgindamaklar.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler