GezginDamaklar'dan Tematik Geziler En Doyurucu Rotalar

Lezzet ve kültür düşkünlerinin seyahat acentası GezginDamaklar ülkemizin dört köşesine yaptığı turlarla karşınızda

Yayınlanma: 12.04.2015 - 15:39
Abone Ol google-news

BİR KAPADOKYA DAHA VAR  23-26 Nisan
 KAPADOKYA’DAN İÇRE (II)
Hep gidilen, çok bilinen, medyatik Kapadokya’yı değil, onun kadar görkemli ama bir o kadar da bakir ve gizli Kapadokya’nın kapılarından gireceksiniz.Yörenin kültürünü, folklorik ve kültürel çeşitliliğini gerçek yöresel mutfak ve şaraplarla keşfedeceksiniz.
Nevşehir - Ihlara Vadisi, Melendiz Çayı, Ağaçaltı Kilisesi, Yılanlı Kilise Sümbüllü Kilisesi, Ürgüp, Göreme, Zelve
.Kapadokya’nın sembolü olmuş üç güzeller peri bacaları, Uçhisar, Erciyes Aşk Vadisi,.. Elmalı Kilise, Yılanlı Kilise, Karanlık ve Tokalı Kilise gibi ünlü Kiliseleri veDervent Vadileri,Göreme kliseleri, Çavuşin Kilisesi’Pancarlık Vadisi, Ayvalı köyü, Güvercinlik Vadisi, Soğanlı Vadisi,Karabaş, Yılanlı kiliseleri, Sinassos görülecek yerler arasında.
 
Bu turun enfes lezzetleri ise, Niğde Tava, Tandırda Bulgur Çorbası Uchisar Tavuk, Z.Yağlı Yaprak Sarması, Falafel Börek, Güveçte Dana Eti, Çömlekte Kuru Fasulye Pekmezde pişirilmiş Kaymaklı kayısı Tatlısı, Pekmezli Helva. Baklava
 
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 
ŞEHZADELER SANCAĞI AMASYA 1-3 Mayıs
Orta Karadeniz Bölümü'nde yer alan ve ortasından Yeşilırmak’ın geçtiği AmasyaAnadolu'nun en eski yerleşim alanlarından biridir. Hititlerden başlayarak çeşitli uygarlıkların merkezi olmuştur. Kentin bu gün bilinen adı, günümüze kadar hiçbir değişikliğe uğramadan gelmiştir.Samsunda güzel sabah bir sabah kahvaltısının ardından Atatürk’ün Samsun’a 18 arkadaşı ile birlikte ayak bastığı (Regi) Tütün İskelesindeki İlk Adım anıtını ziyaret edilecek.. Sonra denge bakımından dünyadaki sayılı anıtlardan biri olan Atatürk Anıtını ve Gazi Köşkü’nü ziyareti, Merzifonda,Abide Hatun Camii, Taş Hanı, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa Camii ve Merzifon Bedesteni, Çakallar Tepesi, Ferhat ile Şirin efsanesine ait su kanalları’ nı, ardından,Şehir Parkı yeşilırmak boyunca uzanan tarihi konakları, köprüleri, Hazeranlar Konağı, Kızlar Sarayı,  II. Bayezid Medresesi, Burmalı Minare, Fethiye Camii, Çelebi Mehmet Camii ve Saat Kulesi, ayrıca Gök Medrese Camii, gezelecek yerler arasında.
Amasya turunda tadacağınız lezzetler, mıhlama/kuymak, Göverti Çorbası, Bedesten Börek, Yöresel Topuz Kebabı, Toyga Çorbası, Baklalı Dolma, Keşkek, Etli Bamya, Kuru Fasulye, Mantı,Kıvrım, Tokat Kebabı, Kabak Tatlısı, Ev Baklavası
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 
TÜM ZAMANLARIN VE LEZZETLERİN ŞEHRİ HATAY  1-3 Mayıs
İnsanlık tarihini yeniden değiştiren topraklarda, Antakya’da; Habib-i Neccar Camisi, St. Pierre Kilisesi, Antakya Mozaik Müzesi, Herod caddesi, Ezan, Çan, Hazan seslerinin bir arada duyulduğu Sarımiye Camii, Cami duvarına bitişik Katolik Kilisesi ve hemen caminin karşısındaki Sinagog,Hatay’ın ilk ipekçisi Şerif Arat,  Fenike cam işini üfleyen Şadi Asfuroğlu’ ziyareti ile  Daphne olarak bilinen Harbiye, Samandağ, Batıayaz Kanyonu, Vespasianus-Titus Tüneli, Vakıflı köyü, Dor Mabedi, Beşikli Mağara, Hızır türbesi, Payas’ta  Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi ziyaret edilecek diğer yerler arasında.
Lezzetlerin Şehrinde, Yöresel Çorba, Kaytaz Böreği, Oruk, Katıklı Ekmek, Humus, Cevizli Biber, Etli Yaprak Sarma, Aşur, Kabak Tatlısı, Tereyağlı Humus, Ali Nazik, Patlıcan Salatası, Zengin  Meze çeşitleri (Biber Ezmesi), Kekik Salatası, Mevsim Salatası), Saç Oruğu, Tepsi Kebabı, Tatlı, Humus, Zeytin Salatası, Zengin Salatası (Biber Ezme, Kekik ve Naneli Süzme Yoğurt, Abuğannuç , Turşu, Roka Salatası, Mevsim Salatası), Kalamar, Jumbo Karides, Levrek, Fettuş Salata, Abugannüç, Cevizli Biber, Zeytinyağlı Humus, Zeytin ve Kekik, Süzme Yoğurt, Sucuk Roll, Şam Oruğu, Kıyma Kebap, Kuşbaşı Kebap, Piliç Şiş, Künefe ile tatlanacaksınız.
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 
GÜNEŞE GÖMÜLENLER DİYARI GÖBEKLİTEPE  1-3 Mayıs
Şanlıurfa > Halfeti > Gaziantep
İnsanlık tarihi hakkında bildiklerimizi yeniden düşünmemizi sağlayan ve İnşası Milattan önce 10.000 yılına uzanan Göbeklitepe İngiltere'de bulunan Stonehenge'den 7000, Mısır piramitlerinden ise 7500 yıl daha eski. Bu keşif daha şehir hayatına geçmemiş olduğu düşünülen avcı-toplayıcı toplumların tapınak inşa etmiş olduğunu gösteren ilk örnektir. Yerleşik hayata geçişi temsil eden kültür bitkisi buğdayın atasına da Göbeklitepe eteklerinde rastlanmıştır. Kazıyı yapan Dr. Klaus Schmidt, “Önce tapınak geldi, şehir sonradan geldi” demiştir.
 
Tur Şanlıurfa uçuşuyla başlayacak. Önce Göbekli Tepe kazıları ziyaret edilecek. Burada alınacak aydınlatıcı bilgilerden sonra Harran’a geçilecek ardından Şanlıurfa’da kentin önemli tüm tarihi yapıtları ziyaret edilecek ve Bedesten, Sipahi Pazarı, Gümrük Hanı gibi otantik çarşılar da gezildikten sonra konaklama Şanlıurfa’da yapılacak. Akşam Sıra Gecesi’nde GezginDamaklar yöresel müzik eşliğinde eğlenip hep birlikte halay çekerek etkileyici bir gece yaşayacaklar.
 
Zeugma Kültür Merkezi’ndeki mozaik eserler olmak üzere tüm kültürel varlıklar tanınacak, enfes yemeklerle damaklar şenlenecek, ünlü Tahmis Kahvesi’nde kahve veya Zahter çayı sonrasında Zincirli bedesten ve Elmacı Pazarında alışveriş yapma imkanı bulunacak.
Tur Gaziantep – İstanbul uçuşuyla sonlanacak.
 
Bu geziye katılan GezginDamaklar;
Zengin yöresel kahvaltıda bilinen çeşitlerin yanı sıra,  Ağzı açık, Ağzı yumuk, Semsek, ayrıca diğer yöre yemeklerinden Lebeni, Fındık Lahmacun,  Pide, İçli köfte, Çiğ Köfte, Karışık Kebap, Bostana, Urfa Kebabı, Çiğ Köfte, Kuşbaşı kebap, ,Simit veya Adana Kebap, Küşneme, Yuvalama, Gavurdağ Salatası, Ali Nazik, Haşhaş veya Patlıcan Kebap,  Kaymaklı Şıllık Tatlısı, Baklava. Künefe, Çay ve Mırra Kahvesi gibi enfes yöre lezzetlerinin tadına varacaklar.
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 
 
Tematik turlar
 
GÜLLER VE DUDAKLAR  15 – 17 Mayıs 2015
 Isparta’da gül hasadı ve damak tadı
Buram buram Gül kokan toprakları siz hiç tanıdınız mı? İnsanlık tarihi kadar eski bir geçmişi bulunan Gül, tüm çiçeklerden farklı bir saltanata sahiptir. Adına kendi edebiyatını yaratmış, cennet çiçeği adını almış, şiirlerde bülbül ile olan karşılıksız aşkı dillere destan olmuştur.
 
4000 kilosundan bir kilo gülyağı elde edilen Gül; kokusu, kozmetik ve tedavi edici özellikleriyle başlı başına bir maceradır.
 
Gülün kokusunu kaybetmemesi için hasadın erken saatlerde yapılması gerekiyor. Bu nedenle tur,  bir gül bahçesinin ortasında, gül kokuları eşliğinde köy ürünlerinden oluşan enfes lezzetlerle yapılan bir sabah kahvaltısıyla başlayacak.
 
Daha sonra gül toplamakta olan köylülerle, birlikte hasada katılmak üzere Gül Bahçelerine dalınacak. Sonra güllerin işlenip yağlarının çıkarıldığı yağhaneye geçip burada yetkililerden eski ve yeni usul yağ çıkarma işlemleri, araçlar ve üretim hakkında bilgiler alınacak.
 
Katılımcılar GezginDamaklar"'ın bu seyahatinde Gül serüveninin yanı sıra tur boyunca Eğirdir Gölü, Kovada Gölü Milli parkı, Yazılı Kanyon Tabiat Parkı, Adada Antik Kenti- Kral Yolu, Pisidya /Sagalassos gibi doğal güzellikler ve antik kentler ’in yanı sıra Isparta çevresindeki tarih ve kültür varlıklarını da tanıyacaklar.
 
Tura katılan gezginler 1892 yılında ilk gül yağı damlacığının imbikten süzüldüğü Isparta’daki satış merkezlerinde lokumundan, reçelinden, kozmetiğine, gülden üretilmiş ne varsa alışveriş yapabilecekler, bu arada halı dokuma atölyelerini de tanıyacaklar.
 
Lezzet düşkünleri ise Kiremitte tereyağlı Alabalık, Fırın Kebabı, Kabune Pilavı,  Üzüm Şırası, İrmik Helvası,  Göl Levreği, Antalya usulü Şiş Köfte, Tahinli Piyaz, Tahinli cevizli Kabak tatlısı gibi enfes lezzetlerle damaklarını şenlendirecekler.
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 
GÜNEYDOĞU’DA KISA BİR KEŞİF 16-19 Mayıs       
Diyarbakır > Mardin > Şanlıurfa > Adıyaman > Gaziantep
Ulu Cami, Şeyh Muattar Cami (Dört Ayaklı Minare), Surlar, Keçi Burcu, Emevi Köprüsü ziyaretinden  sonra Dicle Nehri kenarındaki tarihi kent Hasankeyf’, Midyat’a Yemekten sonra bölgenin en büyük manastırlarından biri olan Mor Gabriel (Deyrülumur) Manastırı’, Gümüşçüler Çarşısı,Mardin, Eski Postaneyi,  Kırklar Kilisesi’ni ve Artuklu eserlerinin en güzel örneklerinden olan Ulu, Kasımiye Medresesi’ni ve Süryanilerin Vatikan’ı sayılan muhteşem yapıt Deyr-ül Zafaran Manastırı, Şanlıurfa, Balıklı Göl ve Halil-ül Rahman Camii, Ayn-i Zeliha Gölü, Mevlid-i Halil Camii
Gümrük Han kuyumcuları, kumaşçıları, eşarpçıları, baharatçıları, bakırcıları, Nemrut Dağı, Adıyaman, GAP projesinin en büyük barajı olan Atatürk Barajı,Oturakçı Pazarı’ Kâhta,Tümülüs Mezarı ve Tanrı heykelleri, Gaziantep Arkeoloji Müzesi,  , Bakır Müzesi, Medusa Cam Müzesi, Gaziantep Kalesi, Panorama Müzesi Bey Mahallesinde; Tarihi Gaziantep Evleri ve Sokakları, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Kır Kahvesi, Bakırcılar Çarşısı ve Gümrük Hanı, Tütün Hanı görülecek yerler arasında.
Bu turun lezzetleri, Yöre Otlarıyla Yapılmış Sebze Çorbası, Cevizli Nar Ekşili Kaşık Salatası, Şam Börek, Özel Soslu Pastırmalı Tavuk Sarma, Soğanlı Yoğurt Çorbası, Nar Salatası, İkbeybet, Irok, Ekmekli Ova Yumurtalı Çiğ Köfte -  Sebzeli Sac Kavurma-  Fındık Lahmacun-  İçli Köfte - Ezme Bostana, Günün Çorbası, Bostana, Lebeni, İçli Köfte, Fındık Lahmacun, Kiremitte  Soğan, Kiremitte Domates, Kiremitte Patlıcan Ezmesi, Pilav, Salata, Cacık, Pide Çeşitleri.Karışık Urfa Kebabı, Çiğ Köfte Kavurması, Yuvalama Şıllık Tatlısı Dondurma Eşliğinde Meyvalı İrmik Tatlısı, baklava
 
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 
 
 
VAN GÖLÜNDE İNCİ KEFALİ’NİN MUCİZE YOLCULUĞU  29-31 Mayıs
Van- Erciş-Akdamar
GezginDamaklar yörelerin doğal ve kültürel varlıklarının yanısıra Gusto düşkünlerinin damak tadına hitap eden programların yanı sıra Gezginlere " tematik seyahat programları” ile de sıradışı önerilerde bulunuyor.
İşte bu farklı tematik turlardan biri olan Van, Erçiş, Akdamar güzergahında, İnci Kefali kutsal yolculuğunun finalini yerinde izlemekle kalmayıp Van ve çevresinin Doğal ve Kültürel varlıklarını ve yöre lezzetlerini de  tanıyacaksınız.
Dünyada sadece Van Gölü'nün tuzlu ve sodalı suyunda yaşayan tek balık türü olan İnci Kefali her yıl ilkbaharda yumurtalarını tatlı su yataklarına bırakmak için kutsal yolculuğa çıkıyor. Şiddetli akıntının tersine doğru göç eden milyarlarca balık önlerine çıkan engelleri zıplayarak geçmeye çalışıyor. Bunu başardıktan sonra yumurtalarını tatlı suya bırakıyorlar. Bu mücadeleyi yerinde izlemek istemez misiniz?
"GezginDamaklar"larla  seyahatin ilk durağında, Urartu eserleriyle öne çıkan Van Arkeoloji Müzesini ziyaret edecek, daha sonra öğle yemeğinde damaklarınız Kris (Üzüm ve köfteden oluşan sulu bir  yemek) veya Et Tava, Ev Baklavası ile yöresel lezzetlerle tatlanacak ve heyecanla, turun en keyifli anlarından birine şahit olacaksınız.Balık Bendi diye bilinen mini şelaleyi geçmeye çalışırken, Erciş’te Deliçay'a doğru göç eden balıkların uçma çabaları gözlemlemeye değer. Fotoğraf çekmenin keyfine varacağınız bu doğal anın her karesi müthiş  olacak emin olun. Bu olağanüstü durum karşısında balıkların üremek için verdikleri kutsal mücadeleden etkilenmemek mümkün değil.
Bu seyahatin diğer lezzetleri; “Keledoş, İnci Kefali Dolması, Su Böreği ve Kayısı Tatlısı Ayran Aşı Çorbası, Van Kavurması, İçli Pilav, Van'ın ünlü Kahvaltı çeşitleri.
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 
"GEZGİNDAMAKLAR" İLE COCCİNELLAR'IN YAZA UYANIŞI  12- 14 Haziran
Kahramanpaşa - Gaziantep / Uludaz Tepesi
Ömrünüzde mutluluk, heyecan duyarak tanıklık ettiğiniz Doğa olayları çok azdır.
"GezginDamaklar"ın Fantastik Seyahat programında belgesel keyfinin yaşandığı, sene'de bir kez gerçekleşen bu doğa olayına tanıklık edenleri heyecanla izledik yaşadık, gördük...
 
Kendinizi Cennet'te hissedebileceğiniz Uludaz Tepesinde Kayalıklardasınız.,Binlerce UÇ, UÇ BÖCEĞİ KOLONİLERİ'ni keşfederek, onların muhteşem renkleri ile doğaya nasıl dokunduklarına şahit olmak & dilekler tutmak muhteşem bir duygu bırakıyor insanda.
 
 
Hıdırellez gelir dilekler tutulur,  gül ağaçlarına niyetler asılır...Ama bu başka bir duygu, onbinlerce uğur böceği arasında BİNBİR DİLEK...
 
Latince adıyla Coccinella'lar, tıpkı kutup ayıları gibi, kış gelince metabolizmalarını dondurup kış uykusuna yatarlar. Yaz aylarında yeniden uyanarak bölgeye canlı ve renkli bir görüntü kazandırırlar.
Uludaz  zirvesinde metrekarede 6.000-10.000 arasında rastlanan uğur böcekleri genellikle taş ve kayaların altında barınıyorlar ve neden bu bölgeyi tercih etikleri konusunda araştırmalar devam ediyor...
Uğurböcekleri, bitkilerde zarara yol açan yaprak bitleri, kabuklu bitler, unlu ve mumlu bitlerle birçok böcek türünün yumurtaları ve larvalarıyla besleniyor. Böylece bitkilere zarar veren böcek ve akarlar tarım ilaçlarıyla çevreyi zehirleyerek değil, ilaçsız bertaraf edilmiş oluyor. Ergin bir uğurböceği günde ortalama 100 yaprak biti yiyebiliyor. Buna  göre mücadele için milyarlarca lira bütçe ayrılsa dahi, uğurböceklerinin yaptıkları yapılamaz.
Önümüzdeki sene bu Tur'a şimdiden yerinizi ayırmanızı öneririm...Giderken dileklerinizi bir kağıda yazmayı unutmayın...O muhteşem ambiansda unutulabilir.
 
www.gezgindamaklar.com
 Tel : 0216 348 53 90
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler