Turizmcilerden pahalılık isyanına yanıt: Istakoz değil, kumru yiyin

Alaçatı ve Çeşme'deki yüsek fiyatların eleştirilmesinin ardından başlayan polemikte, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel'den tartışma yaratan bir açıklama geldi: Istakoz değil, kumru yiyin.

Yayınlanma: 11.07.2016 - 10:45
Abone Ol google-news

Türkiye'nin gözde tatil beldelerinden Alaçatı ve Çeşme'de iki kişilik bir akşam yemeğine neredeyse bin lira hesap çıkaran işletmeler tartışma konusu oldu.

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler'in, Türkiye'deki işletmelerin "çalışanların sosyal güvenliklerini ödüyoruz, balığı faturalı alıyoruz. Çünkü biz vatanseveriz" şeklindeki sözleri Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan'ın köşesine taşınınca 'Alaçatı' tartışması daha da alevlendi.

Bu yazının ardından Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, "Kişilerin kendi harcama limitlerini toplumun önüne sermesi doğru bir yaklaşım değil. Çeşme'nin en lüks yeriyle Yunan adalarının kıyaslanması mantıklı gelmiyor. Çeşme'de her keseye uygun tatil seçenekleri mevcut" diye konuştu.

Yeni Asır gazetesinden Emirhan Ergen'in haberine göre, Çeşme Turistik Otelciler Birliği (ÇEŞTOB) Başkanı Veysi Öncel de "Vatandaşlar pahalı geliyorsa lüks, marka restoranlarda ıstakoz, kalamar değil, çarşı içinde kumru yemeyi tercih etsin" ifadelerini kullandı.

Öncel'in "Istakoz değil, kumru yiyin" sözleri sosyal medyada bir başka tartışmayı başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler