OSLO… Viking’in harman olduğu yer

Oslo, Kuzey üçlememizde Stockholm ve Kopenhag’dan sonra Oslo’daydık. Yediğimiz içtiğimizin bizim, gezip gördüğümüz sizin olsun.

Yayınlanma: 21.02.2017 - 11:27
Abone Ol google-news

Oslo pahalı. Hem de çooook pahalı. Nasıl desek, el yakan yürek burkan cinsten. Tansiyonu olana fazla gelir, sağlam adamı taşikardi yapar. Mesela şöyle özetleyeyim: Şehir içi belediye otobüsü 50 NOK yaklaşık 17 TL, havaalanından merkeze gelmek 92 NOK yaklaşık 30 TL, normal bir barda 50’lik standart fıçı bira 82 NOK, 84 NOK yani 28 TL civarı. Genelde bira üzerinden hesaplıyorum, benim için kur karşılığı böyle.

Ama güzel. Hem de güpgüzel. Pek güzel. Herkesin ne kadar sarışın ve güzel olduğunu söylememe gerek var mı? Var, siz şimdi inanmazsınız abartıyor dersiniz ama kızı, erkeği, çocuğu, yaşlısı hepsi çok güzel. Sapsarı. Norveçliler’in İsveç ve Danimarka’ya göre farklılıkları salaşlığı. İsveç’in janti abileri, ablaları yerine burada rengarenk saçlı, yırtık pantolonlu, piercingli, dövmeli insanları çok fazla.

Oslo’da ilk gün güzel bir havayla karşıladı bizi. Havaalanından şehir merkezine R10 numaralı trenlerle yarım saatte vardık. Hostelimiz şehir merkezinde, Oslo S (central station)’a 5 dakika yürüme mesafesindeki City Box Hotel’di. Gayet temiz, büyük ve güzeldi. Fiyatı da Oslo için en uygunlarındandı.

İlk günümüz ve diğer çoğu günümüz Karls Johans Gate’i keşfetmekle geçti. Burası yol boyunca restoranlar, mağazalar ile Royal Palace’a kadar devam ediyor. Oslo Katedrali, Parlamento binası, Oslo Üniversitesi bu yol üzerinde.

Gezi yazısının devamı ve fotoğraflar için tıklayınız...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler