Göbeğini tuval yaptı

Hamile Çinli sanatçı Luo Qianxi 9 ay sürecek bir resim dizisi hazırlıyor. Resimleri karnına çizerken zehirli olmayan boyalar kullanıyor. Tuvalin karşısına oturmak yerine, aynanın karşısına geçiyor.

Yayınlanma: 12.05.2014 - 10:24
Abone Ol google-news

Çinli hamile sanatçı Luo Qianxi, karnını tuval olarak kullanıyor. Pekinli grafik tasarımcı ve illüstratör Luo, dokuz aylık gebeliği boyunca her geçen gün büyüyüp genişleyen bir resim dizisi gerçekleştiriyor.

Resimleri karnına çizerken zehirli olmayan boyalar kullanan Luo, bütün ressamlar gibi tuvalin karşısına oturmak yerine, aynanın karşısına geçip poz veriyor. Göbeğine yaptığı resimler 3-5 saat arasında bir zaman alıyor.

Luo, karnına, gitarist ve vokalisti Kurt Cobain’in 1994’te ölümüyle dağılan ünlü alternatif rock grubu Nirvana’nın 1991’de müzik dünyasında çığır açan “Neverming” adlı albümünün kapağından esinlenen resimler de yapıyor.

Luo Qianxi aslında gündüzleri profesyonel grafik tasarımcılıkla uğraşan, geceleri ise “Özel Klinik” adını verdiği atölyesine çekilerek gizemli illüstrasyonlar yapan bir sanatçı.

Toplumsal kaynaklı hastalıkları tanılama ve sağaltma amaçlı “karanlık illüstrasyonlar” yapıyor. Siyahbeyaz illüstrasyonları son derece basit ama metafor ve göndermeleri izleyenin zihninde derin etkiler uyandırıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon