'Gökçek'e mecbur değiliz'

Ortak Sol aday Güvenç seçim çalışmalarını anlattı...

Yayınlanma: 06.02.2014 - 12:23
Abone Ol google-news

Ankara Ortak Sol Aday Meclisi deklerasyonunda “Rejimin yeniden yapılandırılmasında Ankara’ya özel bir rol biçildiği bu dönemde, halkın çıkarları doğrultusunda inisiyatif alma iddiasında olanların sağ politikalara ve sağ adaylara karşı tutarlı gerçek bir sol duruşu ortaya koyması zorunluluk halini almıştır” denilirken “AKP’ye ve tüm sağa karşı Ankara’da çıkarılan sol adaya” destek çağrısı yapılmıştı.

Makina mühendisi, eski TMMOB başkanlarından Kaya Güvenç, düzenlediği basın toplantısında “üç sağcı adaya karşı yarışa girdiğini” vurgularken, seçim bildirgesini de önümüzdeki hafta açıklayacağını bildirdi. Güvenç, “sol oylar bölünüyor” suçlaması anımsatılarak yöneltilen soruya “Bölüyorsunuz, diyen partileri demokrasiye inanmamakla itham ediyorum. O zaman seçim yapmasınlar. Bize oy vereceklerin biz olmasak kime oy vereceği bilinemez. Kimsenin daha kullanmadığı oyuna ipotek koyamazsınız. Kimsenin oyunu bölmüyoruz” yanıtını verdi. Güvenç, “Gökçek’in başını çektiği, şimdi de yenilerinin aday olduğu rantçı zihniyet Ankara’yı beton, asfalt, otomobil ve AVM’den ibaret bir yığına çevirdi. Oysa Ankara bir alışveriş merkezi, bizler de müşteri değiliz” yanı. Güvenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sağ politikacılara mecbur değiliz. Dürüstlüğün, eşitliğin, kardeşliğin, adaletin sesi soluğu soldur. Sol, muradı dünyada cennet olandır. Gökçek’e de, diğer partilerden aday olan ülküdaşlarına da mecbur değiliz. Solu küçümseyenlere, Nemrut’un göğe ulaşan ateşini söndürmek için su taşıyan karıncanın alay edenlere verdiği ‘hiç olmazsa tarafım belli olsun’ yanıtını tekrar ediyoruz. Neoliberalizmin sahte reçeteleri iflas etti. Tek çare sol, çare biz kendimiz. Yerel seçimlerde Ankara’da sağcı, sermayeci seçeneklerin karşısına halkçı demokratik bir seçenek olarak ortak sol adayla çıktık.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler