Gökçek’ten Mansur Yavaş’a engel!

Melih Gökçek, Demokrat Parti'nin yerel seçimleri finanse etmek için sattığı genel merkez binası arazisinin değerini, belediye meclis kararıyla satılamaz niteliğe getirdi.

Yayınlanma: 13.12.2013 - 20:36
Abone Ol google-news

Demokrat Parti’nin Mansur Yavaş’ın olası Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığında parasını kullanmak için satışa çıkardığı genel merkezinin statüsü Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde değiştirildi. Arsanın mevcut statüsünde, büyüklüğünün 3 katı inşaat alanı hakkı bulunması nedeniyle iş merkezi yapılabileceği düşüncesiyle 

yüksek fiyata satılması planlanıyordu. AKP’li Melih Gökçek yönetimindeki Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, bu akşam kabul ettiği kararla, arsa üzerine iş merkezi yapılamayacağı yönünde karar aldı. Arsanın stütüsü “sosyal kültürel tesis” alanı olarak değiştirildi. Bu durumda arsaya konut ya da ticaret merkezi gibi binalar yapılamayacağı için genel merkez arazisinin değeri düştü. Bu statü ile arsayı hiç kimsenin almayacağı dikkat çekiliyor. DP’nin arsanın statüsünü ancak yargı yoluyla eski durumuna çevirebileceği ancak yargı süresinin seçimden sonraya sarkacağı vurgulanıyor. Ancak meclis kararının mansur yavaşın CHP ile görüştüğü ve adaylık konusunda önemli aşama kaydettiği bir dönemde Gökçek’in böyle bir karar alması dikkat çekti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler