GrundIg israfı önleyecek

Bu yıl 59.’su düzenlenen Avrupa’nın en büyük tüketici elektroniği fuarı IFA 2019’a hem daha az enerji harcayarak faturadan tasarruf sağlayan hem de gıda israfını önlemeye yarayan teknolojiler damga vurdu.

Yayınlanma: 06.09.2019 - 22:53
Abone Ol google-news

Fuarda çevre dostu ürünleriyle ilgi çeken Grundig, üç yeni teknolojisini IFA 2019’da tanıttı. Bu teknolojilerden biri, ısıyı yemeğin her tarafına eşit yayarak erken pişmesini sağlayan HotAero Pro teknolojili fırın oldu. 2020’de pazara sunulacak ürünle faturadan tasarruf sağlanırken, şirketin gıda israfını sağlamaya yönelik bir başka ürünü ise, yine 2020’de piyasaya sunulacak olan FreshMeter teknolojili buzdolabı olarak öne çıktı. Ürünle de et ve balıklar özel bir bölmeye konuluyor ve israfı önlemeye yarayarak bozulmadan önce tüketilmesi için uyarıyor.

Arçelik Üretim ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Oğuzhan Öztürk, balık ağından fırın ya da yumurta kabuğundan yumurta kabı ürettiklerini anlattı. Öztürk, “Dünyada ilk kez bir buzdolabında biyoplastikler, biyopoliüretan ve yumurta kabuğu içeren biyo-kompozitler bir arada kullanıldı. Buzdolabının yumurta kabı bile yumurta kabuğundan üretildi” dedi. Öztürk, Grundig olarak, balık ağları gibi plastik atıkların da içinde olduğu poliamid bazlı atıkları geri dönüştürerek elde edilen yüksek performanslı plastik malzemelerden beyaz eşya ürettiklerini söyledi.
Grundig, ayrıca Amazon ile de işbirliği yaptı. OLED TV teknolojisini Amazon’un kişiselleştirilmiş Fire TV akıllı deneyimiyle birleştiren şirket, Fire TV Edition serisini geliştirdi. Bu yeni televizyonda Amazon’un sesli kontrol teknolojisi Alexa’yı kullanıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler