Gezgin damaklar sizi lezzetli bir seyahate davet ediyor

Tarihi bir rotada, Kanyon boyunca tekne turu, Buzluk Mağarası, müzeleri, çarşıları tabiat güzellikleriyle; gezmeye, görmeye, köy sofraları ile özgün lezzetleri tatmaya yönelik sıradışı bir tur teklifi var GezginDamaklar'ın. Malatya, Kemaliye, Divriği ve Sivas sizi bekliyor...

Yayınlanma: 15.04.2014 - 13:41
Abone Ol google-news

Artık pek çok tatil planı “deniz güneş kum”, “yat dinlen yüz”den uzaklaştı. İnsanlar daha çok beslenmek, çoğalmak, bilgi sahibi olmak, genel kültürünü geliştirmek için planlar yapıyor. Nasıl mı? Dilerseniz tarihi bir yere keşfe çıkın, dilerseniz doğayla iç içe plan yapın... İlginize hangisi dahil olabiliyorsa. Türkiye'de gastronomi alanında yerel lezzetlerimizin zenginliğini açığa çıkarmak ve insanlarımızın damak tadına duydukları yoğun ilgiye cevap vermek amacıyla amacıyla kurulan Gezgin Damaklar, turizmde doğa ve kültür varlıklarımız kadar mutfak ve lezzet konusuna da yoğunlaşıyor. Gezgin Damaklar'ın seyahat turları bir ülkeyi ya da yöreyi tanımak için 4 ana cazibe noktası etrafında oluşturuldu. Kültür ve tarih varlıkları, doğal cazibe alanları, folklorik yaşam ve mutfak özellikleri.

Peki siz de hem damağınıza da düşkünseniz ve lezzetleri üzerinden bir yöreyi tanımaya meraklıysanız, GezginDamaklar'ın size bir teklifi var. Tüm bu özellikler kapsamında Kemaliye evlerinde unutulmayacak bir damak tadı seyahatine ne dersiniz?

Sonradan ismi Atatürk’e ithafen Kemaliye olmuş, yüce dağların arasında bir vadide kurulu Erzincan’a bağlı bir ilçe Eğin'le başlayan bu turun rotasında, zengin kültürü ve karakteristik evleri, köy kahvaltıları ile sıcak bir karşılanma yaşayacaksınız. Dünya sanat tarihinde yer alan Unesco ödüllü Selçuklu eseri Ulu Cami ve Şifahanesi bu turu daha da cazip kılan bir başka unsur olarak ayrıca öne çıkıyor. Dünyanın en eski sarayını barındıran Aslantepe ve Eski Malatya (Battalgazi), Ulucami, Silahtar Mustafa Paşa Kervansaray’ı ve Halfetih Minaresi, Şire Pazarı ve Kernek Meydanı gezip tanıyacağınız yerler arasında. Malatya'da alışveriş ve sorasında Kemaliye yol güzergahında Ocak Köyü’nde müze ve köy gezisi yapacaksınız. Divriği Ulu Cami ve Darüşşifa Sıra Konak, Apcaağa, Taştan Ev, Kırk Göz gezilerek, bölgede yer alan ödüllü Doğa Tarihi Müzesi’ni gezdikten sonra, Karanlık Kanyon’da bir gezinti yaparak, Kanyonun içinden geçerek Divriği’ye gideceksiniz.. Burada dünya sanat tarihinde yer alan Unesco ödüllü Selçuklu eseri Ulu Cami ve Şifahanesini tanıyacak ve taşın adeta bir hamur gibi işlenmişliğine şahit olacaksınız. Divriği’nin yöresel tatlarını tanıyacağımız öğle yemeğinin ardından Kemaliye’ye dönüp Sırakonak köyünü gezeceksiniz. Kırkgöz mesire alanına gelip, görüntüler aldıktan sonra Yuva Köyü'nde Köy Sofrasında enfes tatlarla akşam yemeğinin tadını çıkaracaksınız. Karanlık Kanyon, Elazığ'a doğru devam ederken, adrenalin yükselmesi yaşayıp, kendinizi Karanlık Kanyon’nun macera dolu Tekne Turunda bulacaksınız. Gördüğünüz manzara karşısında, her biriniz iyi bir fotoğrafçı sanatçısı olduğunuzu düşüneceksiniz. Karpuz Kaldıran’a kadar yapılacak bu tekne tur'unun ardından, Kiliseden dönüştürülen müze gezisi sonrasında ilçe merkezinde, tarihi Taşdibi mahallesi, Seyit Ali parkı, Mani yolu, Zincirli kaya, Lökhane, Medrese ve Değirmen gibi önemli yapıtları tanıyacaksınız. Enfes tatlar öğle yemeğinde sizleri bekliyor, Lobik Çorbası, Kör Dolma, Çökelik Piyazı, Mercimek Pilavı, Pestil Çullaması ile lezzetlenip, Çiftlik'ten ayrılma vakti ve Lökhane'de yöresel alışveriş zamanı... “Bebik Kahvelerinizi” keyifle yudumlayacağız yerdesiniz.

Tur'un son güzergahında, Elazığ’da geçmişi Paleolitik Çağlar’a dayanan Harput’a çıkacak, Harput Kalesi’ni, Ulu Cami’yi, Harput Müzesi’ni ve Harput kadar eski Buzluk Mağarasını görmenin heyecanı ile tekrar gelmek isteyeceğiniz bir tur'u tamamlamış olacaksınız.

Tur, 17-19 Mayıs tarihlerinde 2 gece, 3 gün uçak dahil tur fiyatı kişibaşı 595' TL'den gerçekleşecek. En fazla 20 kişinin katılabileceği tur için geç kalmamanızı öneririz. Lezzetli seyahatler...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler