Pratik Truffle Tarifi

Evinizde truffle hazırlamak istiyorsanız pratik tarifimiz tam da sizin için.

Yayınlanma: 13.10.2014 - 10:30
Abone Ol google-news

Malzemeler : 

  • 200 gr bitter çikolata
  • 100 gr beyaz çikolata
  • 150 -200 gr kadar krema
  • 6 -7 dilim kadar kakaolu kek

Süsleme İçin :

  • Şekerleme,
  • çekilmiş fındık,
  • Hindistan cevizi veya antep fıstığı

 Hazırlanışı :    

  • 200 gr kadar kremayı bir tencerede karıştırarak akışkan bir hal  alana kadar eritin, krema tamamen ısındıktan sonra beyaz ve bitter çikolataları ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın .
  • Diğer taraftan 6 – 7 dilim kadar olan kakaolu kek dilimlerini bir kabın içinde küçük kırıntılar haline gelecek şekilde ufaltın ve erittiğimiz çikolata sosunun içine ekleyin.
  • Çikolata ve kekin iyice karıştığına emin olduktan sonra kabın üzerini streç film ile kapatarak yaklaşık 7-8 saat kadar buzdolabında bekletmeniz  gerekiyor.
  • Aslında bir sonraki gün tüketilecek truffle hazırlayacaksanız hamurunuzu akşamdan hazırlamanız size kolaylık sağlayacaktır.
  • Buzdolabından çıkardığınız hamuru bir kaşık yardımıyla bir ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturacak kadar alın ve elinizde elinizle yuvarlayarak top şekline getirin .
  • Henüz ıslak olan truffle hamurunu isteğinize göre şekerleme, çekilmiş fındık – antep fıstığı veya cevize batırıp servis yapabilirsiniz.

Misafirlerinize kolayca ikram edebileceğiniz pratik bir o kadar da lezzetli truffle toplarınız hazır. Meyve sepeti içerisinde de ayrı bir görüntü ve lezzet katıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler