Pratik Truffle Tarifi
Evinizde truffle hazırlamak istiyorsanız pratik tarifimiz tam da sizin için.
Malzemeler :
- 200 gr bitter çikolata
- 100 gr beyaz çikolata
- 150 -200 gr kadar krema
- 6 -7 dilim kadar kakaolu kek
Süsleme İçin :
- Şekerleme,
- çekilmiş fındık,
- Hindistan cevizi veya antep fıstığı
Hazırlanışı :
- 200 gr kadar kremayı bir tencerede karıştırarak akışkan bir hal alana kadar eritin, krema tamamen ısındıktan sonra beyaz ve bitter çikolataları ekleyip tamamen eriyene kadar karıştırın .
- Diğer taraftan 6 – 7 dilim kadar olan kakaolu kek dilimlerini bir kabın içinde küçük kırıntılar haline gelecek şekilde ufaltın ve erittiğimiz çikolata sosunun içine ekleyin.
- Çikolata ve kekin iyice karıştığına emin olduktan sonra kabın üzerini streç film ile kapatarak yaklaşık 7-8 saat kadar buzdolabında bekletmeniz gerekiyor.
- Aslında bir sonraki gün tüketilecek truffle hazırlayacaksanız hamurunuzu akşamdan hazırlamanız size kolaylık sağlayacaktır.
- Buzdolabından çıkardığınız hamuru bir kaşık yardımıyla bir ceviz büyüklüğünde bezeler oluşturacak kadar alın ve elinizde elinizle yuvarlayarak top şekline getirin .
- Henüz ıslak olan truffle hamurunu isteğinize göre şekerleme, çekilmiş fındık – antep fıstığı veya cevize batırıp servis yapabilirsiniz.
Misafirlerinize kolayca ikram edebileceğiniz pratik bir o kadar da lezzetli truffle toplarınız hazır. Meyve sepeti içerisinde de ayrı bir görüntü ve lezzet katıyor.
En Çok Okunan Haberler
- Kepez Belediyesi'nde yeni başkan belli oldu
- Kayyum rektörün paylaşımına tepki
- AKP'li isimden istifa çağrısı!
- Öğrenilmesi en zor dili açıkladı
- Milletvekili sayısı artacak
- 'Kapıdan içeri sokmayın'
- Soylu geri mi dönüyor?
- Okyanus kadar derin 4 burç
- Eski çağ heykellerindeki penisler neden bu kadar küçük?
- Taksim bombacısı için karar çıktı