İstanbul’u Yemeğe Davet Ediyoruz!

Türkiye’nin ilk gastronomi festivali Restoran Haftası 8. kez sahnede! Restoran Haftası, bu sene “Hadi Yemeğe!” sloganı ile İstanbul’u yemeğe davet ediyor. Restoran Haftası, 20 Nisan – 8 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da Gastronomi & Pazarlama Danışmanlık Firması Dude Table tarafından 8. kez gerçekleştirilecek

Yayınlanma: 18.04.2017 - 11:18
Abone Ol google-news

2009 yılından beri her sene restoranların heyecanla katıldığı Restoran Haftası, bu yıl 20 Nisan – 08 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Restoran Haftası’nın teması ise “Yerellik”. Restoran Haftası’na katılan restoranlar menülerinde yerel malzeme dokunuşları ile misafirlerine lezzet deneyimi sunacaklar.
Restoran Haftası noktaları, misafirlerine farklı menü alternatifleri sunuyor. 2 lezzetten oluşan Öğlen Menüleri 35 TL, 3 lezzetten oluşan Akşam Menüleri ise 50 TL olarak restoranlarda lezzet severleri bekliyor. Restoran Haftası’nda öğlen ve akşam menülerine ek olarak restoranların şeflerinin yarattığı en özel lezzetleri bir arada deneyimleyebileceğiniz “Tadım Menüleri” de yer alıyor.
Metro Toptancı Market, Restoran Haftası ile yaptığı gastronomi partnerliğinde restoranlar ve şefler ile güçlerini birleştiriyor ve yeni bir ticari model ile gıda hareketi başlatıyor. Siparişten mutfaklara uzanan süreçte gıda atık ve kayıplarını azaltarak milli israfı engelliyor ve memlekete kazandırıyor.
Restoran Haftası’nın partnerlerinden Kanyon’un etkinlik alanında 22 Nisan’da gerçekleşecek olan “Tek Lokmada Restoran Haftası”nda restoranlar bu festivale özel hazırladıkları menülerde yer alan tek lokmalık lezzetlerini İstanbullulara sunacak. Müziğin ve sohbetin eşlik edeceği bu günde en çok öne çıkanın lezzetler olacağına şüphe yok. 27 Nisan akşamı Kanyon, çok lezzetli bir Restoran Haftası sohbetine de ev sahipliği yapacak. Kanyon, etkinlik boyunca Gastronomi Sohbetleri, Social Tablelar ve Gastro Art etkinlikleri ile Restoran Haftası’nı İstanbullulara yaşatmaya devam edecek.
İstanbul’daki restoranlarda Restoran Haftası menüleri sunulurken Tadına Bakma Sanatı Yemekleri, Şeflerle Sohbetler, Gastronomi Sohbetleri, Yemek Kitabı Yazarları ile Buluşmalar, Chef’s Table etkinlikleri, Social Table etkinlikleri, Gastro Art, Gastro Fashion temalı etkinlikler de yaşanıyor olacak. Lezzete keyif katacak bu etkinlikleri Restoran Haftası websitesinden takip edebilirsiniz.
Her sene olduğu gibi bu sene de ülke gastronomisine yön veren en değerli restoranlar ve restoranların şefleri Restoran Haftası’nda yer alıyor. Aylin Yazıcıoğlu, Derin Arıbaş, Kaan Sakarya, Didem Şenol, İsmet Saz, Tevfik Alparslan, Maksut Aşkar, Fatih Göktaş, Mihta Yıldırımtaş, Deniz Ahmet Köse, Deniz Temel, Nihat Sancar, Sahrap Soysal, Gürcan Gülmez, Aydın Demir, Murat Bozok, Civan Er, Claudio Chinali, Nil Erdoğan, Arif Doğan, Faysal Üren, Rıza Belenkaya ve mutfak kültürümüze değer katan onlarca şef Restoran Haftası’nda menüleri ve etkinlikleri ile misafirleriyle buluşacak.
Restoran Haftası restoranları, menüleri, etkinlikleri ve detaylarına www.restoranhaftasi.com adresinden ulaşabilirsiniz.
Restoran Haftası’nı sosyal medya hesaplarından takip etmeyi de unutmayın!
Facebook/restoranhaftasi
Instagram/restoranhaftasi
 
Restoran Haftası Katılımcı Restoranlarından Örnekler: Alancha, Aşşk Kahve, Basta Street Food Bar, Brunelle, Bunco, Cafe Cadde, Cafe du Levant, Cafe Zone, Chinese & Sushi Express, CKM Hayal Kahvesi, Divan Brasserie Beyoğlu, Draft Gastro Pub, Eataly, Escale, Feriye Palace, Frankie, Gram Kanyon, Halat by Divan, Hudson İstanbul,  Kırıntı, Lara’s Gourmet Burger, Leb-i Derya, Martinez İstanbul, Midpoint, Morini, Moro, My Chef, Neolokal, Nev Kanyon, Nicole, Nişantaşı Brasserie, Nopa, Park Şamdan Les Ottomans, Pera Palace Hotel Jumeirah, Sahrap Restaurant, Salomanje, Spago, St Regis Brasserie, Sunset Brasserie, Sushico, Suvla Kanyon, Taco Department, Taksim My House, Tazele, The House Cafe, TOİ, Wagamama, Welldone by Midpoint, 7 Masa.

 

RESTORAN HAFTASI ETKİNLİK TAKVİMİ
 
20 Nisan 19:00 – Suvla Kanyon’da Beyaz Yakalı Gurme Alper Kırdal ile Sohbetli Masa
 
22 Nisan 14:00 – 18:00 – Kanyon Etkinlik Alanı’nda Tek Lokmada Restoran Haftası
 
24-25 Nisan 19:00 – Alancha’da Anadolu’nun 7 Bölgesine Yolculuk
 
25 Nisan 19:00 – Escale Kanyon’da Bahar Akıncı ile Sohbetli Masa
 
26 Nisan 19:00 – Gram Kanyon’da Plaza Gurmesi Yolaç Özcan ile Sohbetli Masa
 
27 Nisan 19:00 – Kanyon Joint Idea’da Conde Nast Traveller ve Şefler Aylin Yazıcıoğlu, Didem Şenol, Maksut Aşkar ile Yereli Konuşuyoruz
 
29 Nisan 15:00 – 17:00 – Kanyon Suvla’da Vedat Ozan ile Koku Sohbeti
 
5 Mayıs 19:00 – Moda Basta Street Food Bar’da Derin Arıbaş ve Kaan Sakarya’dan Sokak Lezzetleri


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler