Hacı milletvekilleri için MERS önlemi alınacak mı?

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, TBMM Başkanlığı’na soru önergesi verdi

Yayınlanma: 27.10.2014 - 14:37
Abone Ol google-news

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, MERS virüsünün Ortadoğu kaynaklı olduğunu ve hacdan dönenlerin bu virüsü Türkiye’ye taşıdığını, Sağlık Bakanlığı’nın hacdan dönenleri 15 gün süreyle gözetim altında tuttuğunu belirterek, hacca giden milletvekilleri ve meclis çalışanlarının meclise gelmesinin bir süre engellenip engellenmeyeceğini sordu.

TBMM Başkanlığı’nın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Atıcı, “MERS, Ortadoğu’da görülen Solunum hastalığı Sendromu, Suudi Arabistan’da yaygın olarak görülen yüzde 40-45 ölümcül bir akciğer hastalığıdır. Hatay Samandağ ilçemizde bir vatandaşımızın bu hastalıktan hayatını kaybettiği açıklanmıştır. MERS, tedavisi olmayan, bulaşmayı engelleyerek korunma dışında çaresi olmayan bir hastalıktır. Hastalığın ilk belirtileri sık görülen mevsimsel gripten farksızdır. Son günlerde, hacdan dönen vatandaşlarımızın MERS hastalığı şüphesi ile Türkiye’nin her tarafında hastanelerde karantinaya alındığı görülmektedir. Hacdan dönen vatandaş sayısı ve dağıldığı bölgelerin çeşitliliği MERS salgın riskini arttırmaktadır. Bu risk ülkemiz için, dünyanın sorunu haline gelen Ebola riskinden daha fazladır. Hastalığın kuluçka süresinin (bulaşmadan hastalık belirtilerinin çıkmasına kadar geçen süre) yaklaşık 15 gün olduğu bilindiğinden, Sağlık Bakanlığı da hacdan dönen vatandaşlarımızın aile hekimleri tarafından 15 gün süre ile takip edileceğini duyurmuştur” dedi.

Atıcı, TBMM Başkanlığı’na şu soruları yöneltti: “Hacdan dönen milletvekili ve diğer TBMM personelinin MERS hastalığının kuluçka süresi bitene kadar Meclis’e gelmelerini engellemeyi düşünüyor musunuz? Bu konuda herhangi bir duyuru yapılmış mıdır? Hacdan dönen ve MERS hastalığı şüphesi ile takip edilen milletvekili veya meclis personeli var mıdır? Varsa kaç kişidir? Sağlık Bakanlığı bulaştırıcılık ve önlemler konusunda TBMM’ye herhangi bir uyarı yapmış mıdır?”

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler