Hamaney: Dünyanın gidişatı etkilendi

İran dün gece ABD üslerini vurdu. İran İslam Cumhuriyeti Dini Lideri Hamaney canlı yayında açıklama yaptı ve 'Dünyanın gidişatı etkilendi' dedi.

Yayınlanma: 08.01.2020 - 10:26
Hamaney: Dünyanın gidişatı etkilendi
Abone Ol google-news

İran'ın dini lideri Ali Hamaney açıklamasında "Bugün de gördüğümüz gibi büyük bir şey yaşandı aslında bu bir devrim gibi nitelendirilebilir. Dünyayı sarstı tarihi değiştirdi diyebiliriz. Dünyanın gidişatı etkilendi, büyük değişimler gerçekleşecek. Aslında her şeyin gözlerimizin önünde gerçekleşti. Allah'ın yardımı ile birlikte bu büyük gücü harekete geçirmeliyiz. Kuran'ı Kerim'de, kutsal kitabımızda birçok yerde ifade edildiği gibi hiçbir zaman olanı hafızalarımızdan silmemeliyiz" diye konuştu. 

"DAHA İLERİYE GİDEBİLİR"

Hameney açıklamasında şu ifadeleri kullandı: 

"Bir şeyler daha ileriye gidebilir. Aslı olan şey inanç içinde yaşamaya devam etmek. Umuyoruz ki askeri güce başvurulmaz ama dini prensiplerden de yola çıkarak gençlik de kültürel bölgeler de bu şekilde düşünüyor. Gözlerimizin önünde gerçekleşen bu durumdan sonra bir ders aldık diyebiliriz. Ve bugün inancı sağlam insanlarımızın çokluğu ile birlikte bugünkü durumda memnuniyetsiz değiliz ama dikkatli olmalıyız. Doğru yolda ilerlemeye devam etmeliyiz. Bu büyük bir Kur'an dersidir. Allah bizim yardımımıza geliyor.

Süleymani’nin öldürülmesi İran devriminin hala canlı olduğunu gösteriyor. Dün akşam ABD’nin suratına tokat atılmış oldu. ABD’nin varlığı bölgedeki yolsuzluğun kaynağıdır. ABD birlikleri derhal bölgeyi terk etmelidir. Amerika Süleymani’nin elini kesebilir fakat İran buna bacağını keserek yanıt verecek.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler