"Hamza'ya sahip çıkın"

Galatasaray’a dördüncü yıldızı kazandırarak tarihe geçen ve 7 aylık görev süresinde “efsane başkan” unvanını alan Duygun Yarsuvat, Sarı-Kırmızılı kulübün gündemiyle ilgili soruları yanıtladı.

Yayınlanma: 13.11.2015 - 13:01
Abone Ol google-news

Galatasaray’a dördüncü yıldızı kazandırarak tarihe geçen ve 7 aylık görev süresinde “efsane başkan” unvanını alan Duygun Yarsuvat, Sarı-Kırmızılı kulübün gündemiyle ilgili soruları yanıtladı. Yarsuvat, başkanlığı sırasında Prandelli’nin yerine teknik direktörlüğe getirip şampiyonluk yaşadığı Hamza Hamzaoğlu’na son dönemde yapılan eleştiriler hakkında “Dere geçerken at değiştirilmez. Hamza Hoca Türkiye’nin yetiştirmiş olduğu en iyi teknik adamlardan birisi, Galatasaray’da devam etmesi lazım. Bizler ve tüm Galatasaraylılar onu desteklemeliyiz, sonuçta kazandığı 3 kupa var ortada” dedi.

‘Asker kışlaya geri dönmez’

Duygun Yarsuvat, “Camia isterse yeniden başkanlığa döner misiniz?” sorusuna, “Bir asker lafı vardır, terhis olan asker kışlasına geri dönmez. Bu cevabın yeterli olacağını düşünüyorum” yanıtını verirken, kendisinin özlendiğinin hatırlatılması üzerine, “Ben de sizleri özlüyorum ama bakın arada bir araya geliyoruz. Ortadan kaybolmadım yani...” diye konuştu.

‘4 gol yemek güzel değil!’

Görev süresinde Galatasaray’ın Prandelli döneminde rakiplerinden 4 gol yemesini hep tiye alan eski başkan Yarsuvat, 4-3 kaybedilen Ç.Rize maçı için, “Maç güzeldi ama 4 gol yememiz güzel değildi. Acemi oyuncular diyeceğim ama acemi de değiller... 3-2 öndeyken son dakikalarda kapansalar gol yemezlerdi” ifadelerini kullandı. Yarsuvat, Umut başta olmak üzere yenilenen sözleşmeler için “Teknik heyetin bildiği şeyler, biz kimsenin işine karışmayız” dedi.

'Bir dakika konuşacağım’

Galatasaray Adası’nın geleceğiyle ilgili yarın yapılacak olağanüstü genel kurulda yönetim, bu değerli alanın sosyal tesis veya yine bir işletmeciye kiralanması konusunu kulüp üyelerine oylatacak. Duygun Yarsuvat, Galatasaray Adası’nın 9 yıldır işletmeciliğini yapan Mehmet Koçarslan’ın “Bizden önce adada kara köfte, siyah patates vardı” sözleri hakkında “Cumartesi günü Galatasaray Ada’sıyla ilgili kongrede konuşma yapacağım. Konuşmamı bir dakikada bitireceğim. Çok kısa bir konuşma olacak. Biz kara köfte yersek bile o köfte bizim köftemiz olur. Siyah patates de benim olan bir şey onu da yerim... Başkalarının söylemleriyle bu işler olmaz” yorumunu yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler