'Hayata Dönüş' dayağı

TAYAD’lı ailelerin, 19-22 Aralık 2000 tarihlerinde Türkiye genelinde 20 cezaevinde gerçekleştirilen “Hayata Dönüş” operasyonunun 13. yıldönümü nedeniyle Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi önünde siyasi ve askeri sorumluların yargılanmasına yönelik basın açıklaması istemine polis müdahale etti. Grubun açıklama yapmasına izin vermeyen polis 8 kişiyi gözaltına aldı.

Yayınlanma: 04.12.2013 - 22:49
Abone Ol google-news

Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD) üyeleri, “Hayata Dönüş” operasyonunun 13. yıldönümünde katledilen kişilerin katillerini protesto etmek için dün, İstanbul Adliyesi önündeki açıklaması polis tarafından engellendi. TAYAD’lı ailelerin yasal hakkı engellenirken, 8 kişinin de gözaltına alınmasının hukuk dışı olduğu belirtildi.

19 Aralık 2000 tarihinde, Türkiye’deki cezaevlerindeki bazı tutuklu ve hükümlülerin F Tipi cezaevlerine ve tecrit uygulamasına direnmek için 20 Ekim’de başlatılan ölüm oruçlarını sona erdirmek amacıyla aralarında Ümraniye ve Bayrampaşa Cezaevi’nin bulunduğu 20 cezaevine birden yapılan Hayata Dönüş operasyonunda 2’si asker ve 30’u tutuklu olmak üzere 32 kişi hayatını kaybetmişti.

Hayata Dönüş operasyonu kapsamında Kartal ve Bakırköy adliyelerinde süren davalarda son olarak dönemin Jandarma Genel Komutanı emekli Orgeneral Aytaç Yalman ve dönemin İstanbul İl Jandarma Alay Komutanı Halil İbrahim Tüysüz tanık olarak dinlendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler