HDP yönetiminde değişiklik gündemde

Kasım’da oy kaybeden HDP’de seçim sonuçlarına yönelik gerçekleştirilecek kapsamlı değerlendirme ve tartışmaların ardından erken seçim sonrasına bırakılan kongrede önemli değişikliklerin yaşanabileceği belirtiliyor.

Yayınlanma: 04.11.2015 - 22:24
Abone Ol google-news



Kongrede gündeme gelecek başlıkların, Parti Meclisi ve Merkez Yürütme Kurulu’nda yapılacak geniş katılımlı değerlendirmelerde belirleneceği kaydediliyor.

HDP’nin 7 Haziran’dan sonra partinin takviminde yer alan olağan kongre hazırlıkları 1 Kasım seçimleri nedeniyle ertelenmişti. Kasım ayında yapılması planlanan kongre erken seçimin ardından partinin öncelikli gündemi oldu.

Edinilen bilgiye göre 1 Kasım’da partinin oy kaybetmesi partide olası köklü değişiklikler yaşanabileceği sinyali verirken, kongre hazırlıklarının da bu kapsamda yapılacağı ifade ediliyor.

Özeleştiri

1 Kasım’da partinin hem doğuda hem de batıda oy kaybetmesi, 7 Haziran’a oranla hem parlamentodaki sandalye sayısının azalması hem de oy oranlarının düşmesi HDP’de 5 aylık süreçte hata yapılıp yapılmadığı tartışmalarına neden oldu. Partinin yetkili organları olan PM ve MYK’de yapılacak toplantılarda 7 Haziran’dan 1 Kasım’a kadar yürütülen politikalar masaya yatırılarak özeleştiri yapılacak.

HDP, HDK, DTK ve DBP eş başkanlarının yaptığı toplantıda seçim sonuçları ele alınırken, kapsamlı tartışmaların bu hafta sonu sırasıyla yapılacak il eş başkanları, PM ve MYK toplantılarında gerçekleştirileceği ifade ediliyor.

HDP’nin karar organlarında yapılacak tartışmaların kongre sürecine de yansıyacağı bu kapsamda parti yönetiminde değişiklik, politikaların gözden geçirilmesi ve yeniden yapılanma gibi farklı değişiklik önerileri gündemde bulunuyor. HDP’nin yeni dönemde muhalefet partisi olarak uygulayacağı yol haritası da bu toplantılarda ele alınacak


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler