HDP'li 4 belediyeye daha kayyım atandı

HDP'li Batman Belediyesi ile HDP'li Diyarbakır'ın Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atandı.

Yayınlanma: 23.03.2020 - 08:27
HDP'li 4 belediyeye daha kayyım atandı
Abone Ol google-news

HDP yönetimindeki Batman Belediyesi ile Diyarbakır'ın Silvan, Lice ve Ergani belediyelerine, İçişleri Bakanlığı tarafından kayyım atandı. Kayyım atanmasıyla birlikte görevden alınan Batman Belediye Başkanı Mehmet Demir ile Silvan Belediyesi Eş Başkanı Naşide Toprak, Ergani Belediyesi Eş Başkanı Ahmet Kaya, Lice Belediye Başkanı Tarık Mercan ve Eğil Belediye Başkanı Mustafa Akkul terör soruşturmaları kapsamında polis tarafından gözaltına alındı. Kayyım atanan belediyeler polis tarafından abluka altına alındı. 

65 BELEDİYEDEN 36'SINA KAYYIM

HDP, 31 Mart yerel seçimlerinde 3 büyükşehir, 5 il, 45 ilçe ve 12 belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı. Son kayyım atamalarıyla HDP'nin 3 büyükşehir, 1 il, 29 ilçe ve 3 belde belediyesine kayyum atanmış oldu.

PROTESTO EDENLERE GÖZALTI

HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran belediye binası önüne gelerek, duruma tepki gösterdi ve açıklama yaptı.
Belediye binası önüne gelen kalabalığın dağılması için polis ekipleri anons yaptı. Kayyım kararını protesto etmek isteyen 16 kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin belediye binası önündeki bekleyişi devam ediyor.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler