Hedef gösteren Prof. uzaklaştırıldı

Facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılıkbir HDP milletvekili indirilmeli” mesajı paylaşarak HDP’li milletvekilleri ile ilgili şiddet çağrısında bulunan Arel Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli akademisyen Prof. Ahmet Atilla Şentürk görevden uzaklaştırıldı.

Yayınlanma: 11.08.2015 - 23:26
Abone Ol google-news

Sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” mesajı paylaşarak HDP’li milletvekilleri ile ilgili şiddet çağrısında bulunan Arel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde görevli akademisyen Ahmet Atilla Şentürk görevden uzaklaştırıldı. HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Ahmet Atilla Şentürk ilgili suç duyurusunda bulundu. ÖDP’nin de bugün suç duyursunda bulunacağı kaydedildi.

Prof. Şentürk, kişisel Facebook hesabından “Bu iş böyle olmaz. Her şehidimize karşılık bir HDP milletvekili indirilmeli” şeklindeki mesajı sosyal medyada büyük tepki topladı. Tepkinin ardından Arel Üniversitesi, Şentürk hakkında disiplin soruşturması başlattı. Arel Üniversitesi’nden yapılan açıklamada, Şentürk hakkında disiplin soruşturması açıldığı, soruşturma sonuçlanıncaya kadar Şentürk’ün üniversiteden uzaklaştırılmasına karar verildiği belirtildi. Hürriyet internet sitesine açıklamalarda bulunan Şentürk, konuşmak istemediğini belirterek şunları söyledi: “Nasıl anlaşılırsa öyle yorumlansın. İndirme fiilinin ne anlama geldiğini Türkçede açıklarsınız. İndirme kelimesi milletvekilliğini düşürmek anlamına da geliyor” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler