Hedefi adını 'Guinness’e yazdırmak

Genç sporcu Mazlum Kibar, su altında 192 saat 19 dakika 19 saniyeye kalmayı başaran Cem Karabay'ın rekorunu geçerek adını Guinness'e yazdırmak istiyor.

Yayınlanma: 13.03.2017 - 21:21
Abone Ol google-news
        
Küçük yaştan beri birçok sporla uğraşan Mazlum Kibar, her erkek çocuk gibi spora futbolla başlamış. 23 yaşındaki Kibar, daha sonra Free Fighting, Muay Thai, Ninbudo Aikijutsu, Jui Jutsu, Sambo ve World Budo sporlarını da yapmış. 12 yaşından beri su sporlarına ilgisi olan Kibar’ın hedefi ise suyun altında en uzun süre yaşayan insan olmayı başararak Guinness’e adını yazdırmak. Kibar’ın en büyük sıkıntısı ise maddi imkansızlıklar...
 
Kibar, su altında 192 saat 19 dakika 19 saniyeye kalmayı başaran Cem Karabay’ın rekorunu kırmak istediğini söyleyerek, “Bir şekilde Cem Karabay ulaştım. Ona hayallerimi anlattım. Bana yardımcı oldu. Şu an kendisinden üç yıldız balık adam eğitimi alıyorum. Şimdiye kadar sürekli havuzda antreman yapıyorum. Çünkü suyun altında bir gün kalabilmek çok maaliyetli” diye konuşuyor. Kibar suyun altında bir gün kalabilmek için 21 tüpe ihtiyacı olduğunu söyleyerek, “Bu 21 tüpü ben suyun altına montelemek zorundayım. 24 saat boyunca benim yiyip, içmem gerekecek. Yukardan birinin bana yiyecek vermesi, sıvı vermesi gerekir. Bunun için birden fazla yardıma ihtiyacım var. Bunların hepsi çok maaliyetli” diye konuştu.
 
‘İsteğim suyun altındaki canlılar ile bütünleşmek’
 
Suyun altında kalmak için ekipmanlara ihtiyacının olduğun altını çizen Kibar şunları söyledi: “Ekipmanlarım yetersiz. Sporcular ülkemizde yeterli desteği göremiyor. Bazı spor dallarında daha çok destek olunuyor. Tek isteğim suyun altındaki canlılar ile bütünleşmek. Rekoru başardıktan sonra ise su altı kameramanı veya su altı modeli olmak istiyorum.”

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler