Hélène Flaute, Osman Kavala için yazdı...

AB Parlamentosu eski milletvekili, ABTürkiye Karma Parlamento Komitesi eski eşbaşkanı ve İnsan Hakları Alt Komisyonu eski başkanı Hélène Flaute, Osman Kavala için yazdı...

Yayınlanma: 14.01.2018 - 22:51
Abone Ol google-news

Sevgili Osman Kavala, Birçok kez sizinle İstanbul’da karşılaşmak, kültür ve özgürlük tutkunu dikkatli bir evsahibi olarak ağırladığınız ve desteklediğiniz sanatsal/ entelektüel/siyasal etkinliklere katılmak şerefine nail oldum.

Önyargılarıyla çoğu zaman hareket etmeye hazır birçok Avrupalıya, Türk toplumunun özlemlerinin derinliğini, otantik çeşitliliğini, gizemlerini ve tarihinin zenginliğini, ki bu aynı zamanda Avrupalıların tarihidir, görmelerini sağladınız.

Hak savunucularına daha fazla kapasite, yurttaş hareketlerine daha fazla dinamizm ve kalite veren verimli karşılaşmaları desteklemekteki sürekliliğinizi hatırlıyorum. Hiçbir demokratikleşme fırsatını ihmal etmek istememekle beraber, kurumlara karşı temkinli dikkatinizi ve aynı zamanda, kuvvetler ayrılığı ve bunların bağımsızlığı, özellikle çok derin iç çatışmaların yaşandığını bildiğiniz yargı bağımsızlığı konusundaki endişelerinizi hatırlıyorum.

Avrupa ile Türkiye arasındaki kardeşçe ilişkileri, demokrasi, adalet ve özgürlükler ortak umudunu beslemeyi çok güzel başardınız.

Türkiye’nin hümanist yüzünü temsil ediyorsunuz!

Sizin hapiste olduğunuzu hayal ettikçe, grotesk ve uydurma suçlamalara maruz kalan dostları düşündükçe, o kadar sık paylaştığımız ve şimdi hapsedilmiş olan Avrupalı Türkiye hayali için ağlıyorum.

Öfkeleniyorum da. Avrupa’nın ve Türkiye’nin sinik milliyetçileri ve popülistleri, birbirlerini taklit eden nefretleriyle AB-Türkiye ilişkilerini bir güzel kirletip, istedikleri sonucu elde ettiler. Yararlı budalalar, yerine getirilmeyen sözler, korkaklık ve vazgeçme eşliğinde sahneyi onlara bıraktı.

Şimdi Türkiye’de iktidar, ve Avrupa hükümetleri de, nepotizmin iğrenç maskesini taşırken, özgürlüğü ayaklar altına alınan, varlığı tehdit edilen sizsiniz. Siz ve diğer vicdan ve güven insanları...

Denizin mavisi şişeye girmez, hapishane duvarları ortak umutları hapsedemez, ne durdurabilir. Ne de gönül hamlelerini ve kardeşlik bağlarını engelleyebilir.

Sevgili Osman Kavala, bulunduğunuz uğursuz ve kasvetli mekânda ne kadar mümkünse, kendinize ihtimam edin. 2018’de sizi özgür görmek umudu ve tüm dostluk ve dayanışma duygularımla.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler