Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için

Wallace ve Gromit, Tavuklar Firarda’nın yaratıcıları koyun Shaun ve arkadaşlarının büyük kentteki serüvenlerini eğlenceli, mizah dolu, zeki bir anlatımla betimliyorlar.

Yayınlanma: 26.06.2015 - 11:34
Abone Ol google-news

Çocukluk arkadaşları Peter Lord’la David Sproxton,1972’de Aardman Animasyonları Stüdyosu’nu kurduktan sonra ilk plastik figürleri Morph’la (1977) ünlendiler. Morph’un ardından Wallace ve Gromit adlı kısa metrajla Chicken Run’ı (Tavuklar Firarda /1989) gerçekleştirdiler. İlk kez 1995’te Oscar’lı kısa animasyon Wallace ve Gromit’te rol alan Shaun’un TV dizisi 2007’de BBC’de yayınlanmaya başladı.

Mossybottom Çiftliği’nde doğanın içinde yaşayan koyun Shaun ve ailesi, her sabah erkenden kalkıp gün boyunca çalışırlar. Her günün sıradan, rutin geçmesinden bıkan Shaun haftada bir gün herkesin tatil yapması için bir plan yapar. Shaun ve ailesi hem çiftçi hem de çoban köpeği Bitzer’i atlatıp tatil yaparlar ama tatil keyifleri yarıda kalar.

Çiftçi uyuya kaldığı karavanıyla birlikte büyük kente doğru yol alır. Shaun ve ailesi çiftçiyi bulmak için kente gelirler, buradaki hayvan toplayıcısı onlar için büyük bir tehdittir. Başına aldığı darbe sonucu belleğini yitiren çiftçi kendisini bir kuaför salonunda bulur. Kestiği saç modeli çok beğenilir. Shaun çiftçiyi kurtarıp köye geri götürmek için zeki bir plan yapar.

Bu mücevher değerindeki stop motion tekniğiyle yapılan animasyonda kovalamaca sahneleri sessiz sinema döneminin klasiklerine birer göndermedir. Charles Chaplin’in filmlerinden çok sayıda sahne de vardır.

Shaun the Movie (Kuzular Firarda) Yön: Mark Burton, Richard Starzak Yapımcılar: Peter Lord, David Sproxton Seslendirme: Justin Fletcher, John Sparkes, Omid Djalili, Kate Harbour / 2015, 82 dakika, BirFilm.

Format: Dvd, Vcd.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler