‘Hoş gör sen…’

Şarkılarını söyleyenlerin pek çoğu Fikret Şeneş’in cenazesinde yoktu. Şeneş’in cenazesinde gözler, şarkılarıyla meşhur olan onca ünlüyü aradı. Son anda gelen Ajda Pekkan, unutulmaz söz yazarının yakınlarına teselli oldu. Ama yine de, Şeneş’in ‘Hoş Gör Sen’ şarkısını mırındananlar çoktu.

Yayınlanma: 20.02.2015 - 13:38
Abone Ol google-news

 

Dinlerken hüzünlendiren, yaşanmışlıkları düşündüren, gülümseten birçok şarkının sözlerini yazan kadına son veda yapılacak. Teşvikiye Camii’nin avlusu bembeyaz. Avluyu mesken edinen, sıcak yaz günlerinde güneş en tepeye çıktığında gölgeye sığınan güvercinler yine kuytulara saklanmış. 

Önce çelenkler geliyor, sonra geçen pazartesi hayatını kaybeden Fikret Şeneş’le vedalaşmak isteyenler sökün ediyor.
“Bir şarkının kalıcı olması için şarkı sözünün çok samimi ve hakikaten yaşanmış olması lazım. Bunları yaşayacaksın ki ayna gibi her insan kendinden bir parça bulabilsin şarkının içinde” diyen Şeneş’le vedalaşmak için gelenler...
Yakalara gülümseyen bir fotoğrafı iliştiriliyor; altında 1921’de doğduğu yazıyor.
Şarkılarını seslendiren onca ünlünün cenazeye katılması bekleniyor. Yalnızca yakınları değil, gazeteciler de onların bekleyişi içinde. Ama en çok “vefasızlık” sözcüğü dolanıyor dillerde.
Şeneş’in, Enrico Macias’ın müziğine yazdığı “Hoş Gör Sen”in sözlerini mırıldananlar da yok değil:
“Bilsen neler dönüyor şu garip dünyada / Arkadaşlık düşmanlıkla yan yana / Bazen sebep bir aşksa çoğu zaman da para / Değiştirir insanları hep bir anda…”
300’e yakın şarkının sözlerini yazmış Şeneş. Yazdığı şarkıların birçoğu hâlâ dillerde. Bazıları o güzel filmleri çağrıştıran şarkılar. Ayla Dikmen’in söylediği “Anlamazdın”... Duyan, bir “ıssız”lığa kapılmıyor mu?
Cenaze namazının kılınmasına yakın Ajda Pekkan görünüyor. Yakasına Şeneş’in fotoğrafını asarak aileye başsağlığı dilemeden yardımcılarının kollarında, önünde bir gazeteci ordusuyla Fikret Şeneş’in cenazesinin başına geliyor. Birçok şarkısını seslendirdiği Şeneş’in yanında çok kısa kalıp vedalaşıyor. Bir şeyler söyleyip söylemeyeceğini merak eden gazetecilere iki kelime fısıldıyor: “Çok üzgünüm.”
Şeneş’in oğlu, İstanbul eğlence hayatının bilinen ismi Celal Çapa annesinin güzel bir hayat yaşadığını söylüyor. Son yıllarda yaşadığı hastalığına atıfla, acı çekmeden hayatını kaybettiğini belirttikten sonra ekliyor: “Şarkıları devam edecek.”
Sonra yağmaya başlayan kar, kara eşlik eden gökgürültüsü... Cenaze namazından sonra omuzlara alınan Şeneş defnedilmek üzere Zincirlikuyu Mezarlığı’na doğru yola çıkarılıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler