Hrant Dink için kilit gözaltı

Agos Gazetesi Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesi sırasında dönemin İstihbarat Dairesi Başkanı olan Ramazan Akyürek cinayet soruşturması kapsamında dün gözaltına alındı.

Yayınlanma: 27.02.2015 - 00:13
Abone Ol google-news

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine yönelik olarak cinayette kamu görevlilerinin ihmali olduğu iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında olay tarihinde İstihbarat Dairesi Başkanı olan olan Ramazan Akyürek gözaltına alındı.

Soruşturmayı yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Savcılığı’nın talimatı üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek Ankara’da gözaltına alındı. Akyürek’in işlemlerin ardından soruşturmanın yürütüldüğü İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na getirilmesi bekleniyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın cinayetle ilgili olarak kamu görevlileri hakkında yürüttüğü soruşturmada verdiği takipsizlik kararı Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı. Ağır Ceza Mahkemesi’nin takipsizlik kararını kaldırmasının ardından savcılık tarafından Adalet Bakanlığı’na kamu yararına bozma talebi ile başvurulmuştu. Bakanlık savcılığın bu talebini reddetmişti. Böylece cinayetle ilgili olarak adı geçen kamu görevlilerine yargılama yolu açılmıştı.

 

Ali Fuat Yılmazer’in adı geçmişti

Akyürek, geçtiğimiz yıl ekim ayında verdiği ifadesinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nü bilgilendirdiklerini, Dink’in korunması için gerekli tedbirin İstanbul tarafından alınması gerektiğini belirtmişti. Akyürek, Dink suikastının gerçekleştiği sırada, Ali Fuat Yılmazer’in C Şube Müdürü olduğunu kaydederek, “Esas bu işlerden sorumlu şubenin başında idi” ifadelerini kullanmıştı. Akyürek ifadesinde Trabzon İstihbarat Şubesi’nin LOG kayıtlarının silinmesi ile ilgili herhangi bir emir vermediğini anlatmıştı. Soruşturma kapsamında, olay tarihinde Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru Muhittin Zenit ile suç tarihinde komiser olan Özkan Mumcu ve Emniyet Müdürü Ercan Demir “kasten öldürmenin ihmalli davranışla işlenmesi” suçundan tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler