Hrant Dink'in öldürüldüğü güne ödül töreni koydular

Hrant Dink’in katledildiği güne ‘Ermeni zulmü afişi’ ödül töreni koydular.

Yayınlanma: 03.10.2014 - 00:06
Abone Ol google-news

Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yapılan “Ermeni Zulmü Uluslararası Afiş Yarışması” sonuçlarının açıklanması için Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in katledildiği 19 Ocak günü seçildi.

Agos’un haberine göre, Gazi Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ile Azerbaycan Büyükelçiliği’nin düzenlediği “Ermeni Zulmü Uluslararası Afiş Yarışması” açıklama metninin içeriği gündeme gelmişti. “Türklerin şefkatine rağmen Ermenilerin ihanet içinde olduklarını ve bu sebeple iki halk arasındaki sadakat döneminin bittiğini” belirtilen metinde, yarışmanın amacının şöyle ifade edildi: “Bu yarışma, I. Dünya Savaşı sürecinde ve sonrasında Ermenilerin Türk milletine yaptığı soykırımlara ve katliamlarına duyarsız kalan dünyayı uyandırmak amacı ile gerçekleşmekte, insan haklarına saygılı, insanca yaşama hakkını önemseyen tüm sanatçıların ve tasarımcıların katılımını beklemektedir.”

Fakülte Dekanı Prof. Alev Çakmakoğlu Kuru, “Bu yarışma, I. Dünya Savaşı sürecinde ve sonrasında Ermenilerin Türk milletine yaptığı soykırımlara ve katliamlarına duyarsız kalan dünyayı uyandırmak amacı ile gerçekleşmektedir.” dedi. Yarışma sonuçlarının açıklanacağı gün olarak 19 Ocak’ı seçmelerinin “tamamen tesadüf olduğunu” belirten Kuru, tarihin değiştirileceğini söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler