Hrant ödülü Fincancı’nın

Dink’in doğum günü 15 Eylül’de verilen Uluslararası Hrant Dink Ödülü 6. kez sahiplerini buldu.

Yayınlanma: 16.09.2014 - 00:20
Abone Ol google-news

Genel Yayın Yönetmeni olduğu AGOS gazetesi önünde 19 Ocak 2007’de katledilen Hrant Dink’in doğum günü 15 Eylül’de verilen 6. Uluslararası Hrant Dink Ödülü sahiplerini buldu. Ödüle Türkiye’den Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı, nükleer karşıtı “Trident Ploughshares” grubundan İngiliz aktivist Angie Zelter değer görüldü.

Ödül töreni Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleştirildi. Sunuculuğunu Olgun Şimşek’in yaptığı ödül töreninde, Ara Dinkjian ve Ari Hergel sahne aldı. Törenin açılış konusmasını yapan Hrant Dink Vakfı Başkanı Rakel Dink, “Bugün Ezidilere yapılanları görenler nasıl olurda, 100 yıl önce yapılanları cahilce yalanlayabilir. Biliyoruz ki demokrasi kazanacak, buna inancımız sonsuz. Işığı temsil ediyoruz ve edeceğiz” dedi.

Gecenin sonunda 2014 Hrant Dink ödüllerinin sahipleri açıklandı. Ödüle değer görülen Fincancı ve Zelter, birer konuşma yaptı. Törene, CHP Diyarbakır
Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, yazar Ragıp Zarakolu, gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer ve Yayın Koordinatörü Murat Sabuncu’nun da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli grubu katıldı. Ödülün bu yılki jürisinde Baskın Oran, Gerard Libaridian, KennethRoth, Kumi Naidoo, Mary Kaldor, Nataša Kandic, Cumartesi Anneleri / İnsanları, Oya Baydar ve Rakel Dink yer aldı.

Hrant Dink Ödülü, her sene biri yurtdışından, diğeri Türkiye’den olmak üzere, ayrımcılıktan, ırkçılıktan, şiddetten arınmış, daha özgür ve adil bir dünya için çalışan, bireysel risk alan, ezber bozan, barışın dilini kullanan, insanlara mücadeleye devam etme yolunda ilham ve umut veren kişi ve kurumlara veriliyor. Önceki yıllarda ödülü kazananlar arasında Alper Görmüş, Amira Hass, Türkiye Vicdani Ret Hareketi, Baltasar Garzón, Ahmet Altan, Lydia Cacho, İsmail Beşikçi, Uluslararası “Memorial” Topluluğu, Nataša Kandic ve Cumartesi Anneleri / İnsanları bulunuyor. Tören, www.hrantdink.org adresinden Türkçe ve İngilizce olarak canlı yayınlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler