Hükümetten dershaneler için geri adım

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç dershanelerin kapatılması konusunda yaptığı açıklamada " Dershanelerin kapatılması konusu tekrar ele alınacak" dedi.

Yayınlanma: 18.11.2013 - 20:09
Abone Ol google-news

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç , Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrası, gündemi meşgul eden ve her kesimden tepkileri çeken dershanelerin kapatılmasına ilişkin basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Hükümet Sözcüsü Arınç, “Dershanelerle ilgili konu gündeme geldi. Dershaneler konusunda halka yanlış akseden konuların ele alınması ile birlikte paydaşlarla birlikte bu konunun tekrar ele alınmasının yerinde olacağı konusunda görüş birliğine vardık." dedi.

Bülent Arınç, "Biz bu konuda tarafgir hareket eden bir hükümet değiliz. İşin bütün boyutlarıyla tartışıldı. Dershane gerçeğini biliyoruz. Çocuklarımıza sınavlarda yardımcı olsun diye düşünülmüş, iyi düşünülmüş, kanunda da yeri var." diye konuştu.

Arınç, "Eğitime çok yatırım yaptık. Dershanelere ihtiyaç kalmamalı. Nitelikli dersleri okullar vermeli. Ailelere ekstra masraf olmamalı." ifadelerini kullandı.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satır başları;

“Adalet Bakanımız sayın Sadullah Ergin YSK’nın yeniden düzenlenmesine ilişkin bir kanun teklifini teslim etti. Avrupa Birliği bildiğiniz gibi her Bakanlar Kurulu toplantısında üzerinde durulan bir konu. Sayın Egemen Bağış, bazı fasılların konuşulmaya başlanması ve Türkiye’nin üyelik sürecinde daha iyimser ifadelerin kullanılmasıyla ilgili konuları gündeme getirdi. Diyarbakır ve ilçelerinde yapılan ziyaretlerle ilgili sayın Başbakan ve ilgili Bakanlar çok olumlu izlenimler edindiklerini, halkın büyük bir teveccüh gösterdiğini ifade ettiler. Bölge insanının çözüm sürecine ve Hükümetimize bakışının çok olumlu olduğu belirtildi.”

BAŞBAKAN’DAN KÜRDİSTAN ÇIKIŞI

Başbakan Erdoğan’ın Diyarbakır’daki konuşmasında ‘Kürdistan’ ifadesini kullanmasıyla ilgili bir soru üzerine,

“Bizden başka herkes bunu söyler. Neden söyler, Irak Anayasası’nda da bu yazar. O ülkenin, o sistemin, o yönetimin adı bu. Bizim ülkemizde bunu söyleyenler de coğrafi bir bölge olarak söylüyorlar. Birisi Kürdistan diyorsa coğrafi bir alanı eski adıyla anıyor demektir. Türkiye’de herkes Ak Parti diyor ama birileri AKP demeye çalışıyor. Bu olmaz. KKTC var, bir tanıyoruz dünya tanımıyor. Rum Kesimi var, dünya tanıyor. Bir insana ismiyle hitap etmezseniz onunla iletişim kurmanız mümkün değil. Sayın Başbakan büyük bir cesaret gösterdi.

 

”DERSHANE KONUSU TEKRAR ELE ALINACAK”

“Dershanelerle ilgili konu gündeme geldi. Dershaneler konusunda halka yanlış akseden konuların ele alınması ile birlikte paydaşlarla birlikte bu konunun tekrar ele alınmasının yerinde olacağı konusunda görüş birliğine vardık.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler