İbrahim Melih Gökçek adlı parodi hesabın kullanıcısı Taş: Bir şey yazdığımda soluğu mahkemelerde alıyoruz

İbrahim Melih Gökçek adlı parodi hesabın kullanıcısı Taş, sosyal medyada eskisi kadar aktif olmamasını, “Her anlamda özgür değiliz. Bir şey yazdığımda soluğu mahkemelerde alıyoruz” diye açıkladı.

Yayınlanma: 20.02.2018 - 22:30
Abone Ol google-news

İbrahim Melih Gökçek adlı “06melihchina” parodi hesabın kullanıcısı Ersan Taş, hukuk mücadelesine devam ediyor. Melih Gökçek’in şikâyeti üzerine gözaltına alındığı 2014 yılından beri, pek çok davada yargıç karşısına çıktı. Uzun süre işsiz kaldı, stresten sağlığını kaybetti. Tehdit edildi. Onca zorluğun üstesinden geldiyse de şimdi Twitter’de eskisi kadar aktif değil. “Her anlamda özgür değiliz. Mizah yapıcak bir ortam göremiyorum şu anda. Bir şey yazdığımda soluğu mahkemelerde alıyoruz” diyor. Taş’ın yargılandığı davalar da tweet’leri kadar ‘komik.’ Örneğin, 27 Şubat’ta duruşması olan davada mahkeme ‘panpa’ sözünün anlamını araştırıyor. Duruşma, Türk Dil Kurumu’ndan gelecek yanıt için ertelenmişti...

- Melih Gökçek görevi bırakırken neler hissettin?

Gökçek istifa ettiğinde balayındaydım. İstifa haberini o gün akşam otele ulaşınca öğrendim. Şöyle bir tweet attım: “Bu arada arkadaşlar dün ben evlendim :))) Şu anda yurtdışındayım, balayı tatilindeyim bu güzel haberi aldım çifte kutlama yapıyorum :))))))” Bir de nikâh şahitlerimle beraber bir fotoğraf paylaşmıştım.

- Uzun süre işsiz kaldın, şimdi yeni bir hayat kurdun. Nasıl geçti o zor zamanlar?

Evet bayağı bir zorluk çektim yaşadım sağlığımla ilgili. Felç geçirmiştim sinir strese bağlı olarak. Tedavi sürecinden sonra düzeldim. Şimdi iyiyim. İki yılın üzerinde işsiz kaldım davalardan dolayı. Davaların ilk celselerini bitirip işe başladım. Evlendikten sonra İstanbul’dan taşındım.

- Sosyal medyada aktif değilsin artık. Neden?

Arada bir girip gündeme bakıyorum, çıkıyorum. Eskisi gibi değil hiç bir şey... Her anlamda özgür değiliz. Mizah yapıcak bir ortam göremiyorum şu anda. Bir şey yazdığımda soluğu mahkemelerde alıyoruz.

- Türkiye’de mizaha tolerans giderek azalıyor mu sence?

Geçmiş yıllara bakıyorum, eski siyasi liderler de pek çok kez mizaha konu olmuşlardır. Hiçbirinin dava açtığını görmedim, duymadım, okumadım. Günümüz siyasilerine gelecek olursak... Eğer bir yazıy, mizaha konu olup mağdur olacaklarsa bence siyaset yapmasınlar. Ben bir parodi hesap açıp, insanları güldürüp, düşündürdüm. Hükümetin icraatlarını komik bir dille eleştirdim. Küfür ve hakaret etmeden. Normalde gülüp geçilecek tweet’ler, adil yargı olmadığı için dava konusu oldu.

- Davalar maddi zorluklar da yaşatmıştır, nasıl hallettin işin masraf kısmını?

Ankara Üniversitesi’nden Kerem Altıparmak ve İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden Yaman Akdeniz ve avukatım Ali Deniz Ceylan çok büyük destek oldu. Maddi, manevi her anlamda yanımda oldular. Buradan da onlara teşekkür etmek isterim.

Panpa davası

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Melih Gökçek mağdur olarak yer alıyor. Gökçek’in avukatının dilekçesi üzerine soruşturma başlatılmış. Taş’ın 2014 yılında yaptığı paylaşımda, “Panpa akşam programdan sonra kayak keyfi yapalım mı? Özledim be vicdansız hırsız!” diye yazdığı mesajda Erdoğan ve Gökçek’in fotoğraflarının kullanıldığı öne sürülüyor. İddianamede, panpa ve hırsız sözcükleriyle sövme eyleminin gerçekleştiği, panpa kelimesinin internet ortamında argo olarak kullanıldığı, iki erkeğin yatak arkadaşlığı şeklinde İnci Sözlük yazarları tarafından üretildiği iddia ediliyor.

Tek ihbarcı Gökçek

- Davaların ne aşamada?

Ankara’da 27 Şubat’ta duruşmam var. Panpa davası. Geçen duruşmada mahkeme panpa ne demek, anlamı nedir diye Türk Dil Kurumu’na sordu. Biz de merakla bekliyoruz panpa ne demekmiş, öğreneceğiz. Hakkımda açılan davaların, soruşturmaların sayısını unuttum diyebilirim. Ama 15 yakın dava olduğunu söyleyebilirim. Bu davaların birçoğunda ceza aldım. Dördü beraatla bitti. Ceza aldıklarıma itiraz ettik, dosyalar Yargıtay’da.

- Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla açılan dosyalar ne oldu?

İki dava beraatle bitti. Yanlış hatırlamıyorsam üçü sürüyor. Bu ihbarlar da Gökçek tarafından yapıldı. Şikâyet dilekçelerini avukatlarına hazırlattı. Sonra Cumhurbaşkanı’nın avukatlarını devreye soktu. Bütün davalarımda ihbarcı olarak Melih Gökçek’in ismi yer alıyor.

- Hep olumsuzluklardan söz ettik, komik olaylar da yaşamışsındır...

Melih Gökçek’in oğlu Osman Gökçek, bir süre beni takip etti. Takibi bırakınca tweet atarak sormuştum. O da “Babamın hesabıyla karıştırıyorum” diye yazmıştı. Melih Gökçek zannedip, ‘tamam Başkanım’ diye geri dönenler oluyordu...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler