İGC Akademi açıldı

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) tarafından uygulanan “Basın Özgürlüğü için Örgütlü Gazeteciler ve Güçlü Dayanışma Projesi” programı bünyesinde oluşturulan İGC Basın Akademisi açıldı. Akademi Merkezi’nde yapılan açılışa AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan, İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, TGS Genel Başkanı Gökhan Durmuş ve İzmirli gazeteciler katıldı.

Yayınlanma: 20.06.2019 - 20:52
Abone Ol google-news

Açılışta konuşan Büyükelçi Berger, “Akademilere önem veriyoruz çünkü basın özgürlüğü bizim için temel bir haktır. Umuyorum ki genç gazeteciler Basın Akademisi’ne gelirler, burada kendilerine sunulan hizmetlerden faydalanırlar” dedi.

İGC Başkanı Misket Dikmen ise “Gazeteler, gazeteciler bu topraklarda hep çok zor günler yaşadı. Ama bu kadar karanlık, kaygılı, hukuktan yoksun, tüm dünyanın gözünde ülkemizin itibarını yaralayan bir dönem olmadı. Direnerek aydınlatabiliriz bu yolu. Direnmenin yolu örgütlü olmaktan, dayanışmadan geçiyor” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler