İhvan televizyonları kaçak çıktı

Mısır’daki yönetim değişikliğinin ardından Türkiye’den yayın yaptığı ortaya çıkan İhvan (Müslüman Kardeşler) yanlısı televizyon kanallarının yayınlarını kaçak gerçekleştirdiği belirlendi.

Yayınlanma: 12.02.2015 - 23:20
Abone Ol google-news

Dışişleri Bakanlığı bu kanalların izinsiz yayın yaptığını açıkladı. Ancak Dışişleri, İstanbul’dan yayın yaptıklarını gizlemeyen bu kanallara yönelik adım atılıp atılmayacağını ise açıklamaktan kaçındı.

Cumhuriyet’in “Ölüm emirleri İstanbul’dan” başlığıyla Türkiye’nin gündemine taşıdığı ve İstanbul’dan yayın yaptıklarını gizlemeyen Mısır Aan, Mükemmelin, Rabia ve Al Şark televizyonlarının şiddet ve terör çağrısı yapan yayınlarının, Türkiye tarafından desteklendiği iddialarına Ankara resmi yanıtını önceki gün verdi. Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan Mısır Maslahatgüzarı Hüseyin Elsaharty’e, Türkiye’nin “terör ve şiddeti desteklediği” iddialarının “mesnetsiz” olduğu belirtilerek Mısır’dan Türkiye’ye yönelik ithamlara son verilmesi istendi.

Türkiye, Kahire’nin yaptığı girişimlere benzer sözlerle reaksiyon verirken, kaynaklar yapılan yayınlar için Türkiye’nin resmi izin vermesinin söz konusu olmadığını belirtti ve “Bu televizyon kanallarının izin alma durumu söz konusu değil. Bu kanalların kayıtları Türkiye’de değil, bu kanalların Türkiye’den yayın izni yok” bilgisini paylaştı. Ancak ısrarlı sorulara karşın bu kanalların kapatılmasına ve yayınlarına son verilmesine yönelik neler yapıldığı sorularına yanıt verilmedi.

Mısır, geçen hafta Türkiye nezdinde Kahire Büyükelçiliği’ne girişimde bulunmuş ardından Dışişleri kaynakları ilk olarak, “Bu sadece bizim değil, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve RTÜK’ün de görev alanındadır. Araştırma yapacağız. Ama anlaşılan programlar burada hazırlanıyorsa
da başka yerden yayın yapıyor, belki de internet üzerinden paylaşılıyor” bilgisini paylaşmıştı. Türkiye, Mısır’ın terörist örgüt olarak kabul ettiği Müslüman Kardeşler’i terörist olarak tanımlamıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler