İki aydır annesine hasret

Tarsus Cezaevi’nde tutuklu bulunan Gazel Bulut’un 2 yaşındaki kızını görebilmek için İstanbul’a sevk dilekçesi cezaevi yönetimi tarafından işleme dahi konulmadı.

Yayınlanma: 02.10.2017 - 22:27
Abone Ol google-news

“Örgüt üyeliği” ve “örgüt propagandası” yaptığı iddiasıyla toplam 10 yıl 10 ay ceza alan Gazel Bulut, 2 aydır İstanbul’da yaşayan 2 yaşındaki kızı Çiğdem Arjin’den ayrı. Tarsus Cezaevi’nde bulunan Bulut’un İstanbul’a sevk edilmek için yaptığı başvurular reddediliyor. Gazel Bulut’un kayınvalidesi Firaz Bulut, “Çiğdem Arjin annesini çok özlüyor. 2 yaşındaki bir bebeği Tarsus’a götürüp getirmek işkence. Bebeği cezaevine annesine versek bile bebeklerin cezaevinde yaşadıkları ortada” diyerek seslerinin duyulmasını istedi.

‘Koğuş yoktu’

Bulut, Malatya Özel Yetkili Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Yargılama sürecinde özel yetkili mahkemelerin kapatılmasıyla dava Tunceli Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Bulut, yaklaşık 1 yıl tutuklu kaldıktan tutuksuz yargılanmak üzere tahliye edildi. Kısa bir süre sonra ise 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezası Yargıtay tarafından da onanan Bulut, 1 Ağustos 2017’de Bodrum’da gözaltına alınarak Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’ne götürüldü. Burada, kadın koğuşu olmadığı için bir ay boyunca tek kişilik hücrede tutuldu.

İstedi, uzağa gitti

Bulut, cezaevindeki ikinci gününde, Adalet Bakanlığı’na bebeğinin olduğunu, eşinin İstanbul’da çalıştığını, çocuğunun İstanbul’dan Muğla’ya ziyarete gelmesinde sıkıntı yaşayacağını belirterek, İstanbul Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi veya Gebze E Tipi Kapalı Cezaevi’ne naklini talep etti. Bu dilekçeye herhangi bir cevap gelmeden, güvenlik iddiasıyla Tarsus Kampus Kadın Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi. Burada da İstanbul’a sevkini talep eden dilekçeler yazdı ancak bir yanıt alamadı.

İstemeden nakil

Kayınvalide Firaz Bulut, “Gazel’den aldığım bilgiye göre Tarsus Kampus Kadın Kapalı Cezaevi idaresi dilekçeyi Ceza ve Tevkifevleri Müdürlüğü’ne göndermemiş. Gazel’in dilekçesini reddederek, Tarsus Cezaevi’ne sevk sonucunda geldiği için 6 ay boyunca burada kalmasının zorunlu olduğunu söylemiş. Aslında Adalet Bakanlığı’nın kendisinin gerçekleştirdiği nakillerde böyle bir bekleme süresi bulunmamaktadır. Sadece kendi isteği ile sevk edilenlerin sevk edildikleri cezaevinde 1 yıla kadar sevk talebinde bulunamama durumu söz konusudur. Gazel, Muğla E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Tarsus Kampüs Kadın Kapalı Cezaevi’ne kendi isteği ile nakle edilmedi” diye konuştu.

‘Annesini özlüyor’

İlerleyen yaşına karşın torununa baktığını söyleyen Firaz Bulut, şöyle devam etti: “Talebimiz gayet insani bir taleptir. 60 yaşındayım. Torunuma şu an ben bakıyorum. Babası çalışıyor. İstanbul’dan Tarsus’a çocuğu götürüp getirmek oldukça zor bir durum. Torunum annesini özlüyor. 2 ayda bir açık görüş oluyor. Eğer sevki talep ettiği cezaevlerinden birine yapılırsa, Çiğdem Arjin’i geçici olarak annesine verip almak kolay olacak. Bir annenin çocuğunu, bir çocuğun annesini görmesinin önündeki engelleri ve zorlukları aşacak nitelikteki bu talebimizin dikkate alınmasını ve sesimizin duyulmasını istiyorum.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler